La mel del santcugatenc Eric Barbero es converteix en un gelat d'èxit

La gelateria Uaala! de Vallvidrera ha fet una prova aquest estiu i ja l'ha convertit en un producte fixe

Societat

Publicat el 13/oct/22 per Betevé

La mel de l'abellaire santcugatenc de Collserola, Eric Barbero, s'ha convertit en un gelat d'èxit aquest estiu a la gelateria Uaala! De Vallvidrera. Després d'uns mesos a la venda, el que havia de ser un producte puntual, s'ha convertit en un dels més venuts d'aquest establiment de Vallvidrera: un gelat de mel de Collserola.

La Lola Serrat, propietària de Uaala!, va parlar amb el seu gelater, un obrador de Barcelona, i van fer diverses proves amb formatge o mató, però l’opció guanyadora va ser el gelat de mel i nata, perquè és més suau i es nota més el sabor de la mel, explica Serrat. "El gelat té realment el gust de la mel de l’Eric i, de fet, una vegada se’ns va acabar la seva mel i la vam substituir per una altra i no tenia res a veure", afegeix.

Serrat és una ferma defensora dels productes km 0, ven aquesta mel des de fa quatre anys i espera poder trobar més productes de la serra per vendre aviat.

Una estrena de gelat original

L’estrena d’aquest gelat autòcton de Collserola la van fer el mes de maig d’aquest any. Per celebrar la seva creació i tastar-lo, un grup de veïns de la zona es van desplaçar fins a un dels apiaris que Barbero té a La Floresta. Allà, l’abellaire els va mostrar les arnes i els va explicar les curiositats d'aquest món i la importància que té aquest insecte per a l’ecosistema.

Recupera l'entrevista que Cugat Mèdia li va fer a l'abellaire Eric Barbero:




DECLARACIONS

Lola Serrat

El gelat de mel s'ha convertit en un bàsic

Your browser doesn’t support HTML5 audio