L'IES Leonardo da Vinci participa aquest curs al Programa de Mediació Escolar del Departament d'Educació


  • Comparteix:

El programa utilitza la mediació per evitar conflictes a les aules

El programa utilitza la mediació per evitar conflictes a les aules

L'IES Leonardo da Vinci de Sant Cugat participa en el Programa de Mediació Escolar que ha engegat el Departament d'Educació de la Generalitat. Aquesta iniciativa, que s'ha engegat a 127 centres de tot Catalunya, pretén impulsar la mediació entre alumnes i professors, per tal d'evitar tot tipus de conflictes a les aules.

L'IES Leonardo Da Vinci, conjuntament amb 126 centres educatius més de tota Catalunya, participa en el Programa de Convivència i Mediació Escolar que impulsa el Departament d'Educació del govern català. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és potenciar habilitats socials en l'alumnat i impulsar la utilització de processos de mediació en la resolució de conflictes a les aules. Així s'ha expressat el responsable del programa, Pere Led.

Pere Let

La idea va sorgir per formar gent i sobretot professors oerquè són les persones que millor poden fer les medacions abans que arribin a ser temes delictius.


El Pla per a la millora de la convivència escolar es desenvolupa en tres àmbits de treball: formar per a la convivència, prevenir les conductes problemàtiques i intervenir enfront els conflictes. De moment s'han format ja a uns 1.700 professors i professores, 900 alumnes i un centenar de pares i mares. De tota manera, Pere Led ha explicat que les mediacions són voluntàries i en cap cas es pot obligar ni a professors ni a estudiants a intervenir en reunions mediadores.

El responsable del projecte ha explicat que el programa està tenint molt d'èxit en tots els centres, però sobretot entre els alumnes, que ho veuen, segons Led, com un camí per intercanviar diferents postures per tal que no sorgeixin tants conflictes.

En el mateix sentit s'ha expressat el psicopedagog de l'IES Leonardo Da Vinci, Francesc Notó, que ha destacat l'èxit que ha tingut la iniciativa entre els alumnes d'ESO. L'escoltem.

Francesc Notó

Nosaltres aquesta formació la vam adreçar a tot l'alumnat de l'ESO interessat, es van persentar 40 alumnes i només en vem poder seleccionar 12


El 'Programa de Mediació Escolar', que s'ha adreçat a pares, alumnes, professorat i personal no docent de l'IES Leonardo Da Vinci, està en fase de pràctiques durant aquest curs per tal consolidar-lo de cara a l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.