La Festa de Tardor treu el teixit associatiu de Sant Cugat al carrer

La gran festa de les entitats té lloc aquest cap de setmana al centre de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una activitat de la Festa de Tardor / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 20/oct/22 per Sergi Crusells

La 47a Festa de Tardor torna aquest cap de setmana per omplir Sant Cugat de música, esport i cultura popular. Durant tot el cap de setmana hi ha programades una vintena d'activitats gratuïtes per a tots els públics, com la pedalada popular, la ballada de gegants o una jornada de música jamaicana. La programació de la festa de les entitats de la ciutat s'ha engegat aquest dimecres amb una taula rodona sobre habitatge a la Casa de la Cultura per reflexionar sobre el lema d'aquest any: 'Sant Cugat ciutat integradora que aculli a tothom, i no expulsi a ningú'.

CONSULTA TOT EL PROGRAMA

Les activitats continuen aquest divendres amb la presentació del llibre 'Des de dins de mi', una autobiografia que Lluís Maria Xirinacs va escriure a la presó de Carabanchel l'any 1975. La presentació té lloc a l'Ateneu a les 19 h.

Ja al cap de setmana hi ha programades una vintena d'activitats gratuïtes per a tots els públics. Dissabte a les 11 h es donarà el tret de sortida a la pedalada popular, amb un recorregut de 9 quilòmetres que recorreran principals parcs urbans de Sant Cugat. El mateix dia, la plaça Octavià s'omplirà de cultura popular, amb actuacions de capgrossos, caparrots i bastoners i una ballada de l'escola de dansa i gitanes del Grup Mediterrània, de l'Esbart de Sant Cugat i danses típiques de Bolívia. També hi tindrà lloc la trobada de bèsties infantils i joves, organitzada pels Diables de Sant Cugat. A més, la plaça de l'U d'Octubre acull la mostra de gimnàstica rítmica i una jornada de 12 hores de música jamaicana.

Diumenge és el dia gros per a les associacions de la ciutat, amb la Fira d'Entitats. El mateix dia hi haurà més cultura, amb actuacions dels Geganters de Sant Cugat i dels Castellers de Sant Cugat, així com d'Aula de So i el Cor Infantil i una ballada de sardanes. A banda de les activitats a l'aire lliure, la Casa de Cultura acollirà un assaig obert de 'Pedra i sang', una xerrada sobre hàbits saludables i una mostra de gimnàstica rítmica.