Quina nota posen els santcugatencs als polítics?

Tots els grups municipals suspenen, dels quals Junts treu la millor nota (4,81), mentre que Ciutadans és qui obté la pitjor (2,43)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els santcugatencs suspenen a tots els grups municipals. Segons la darrera onada de l'Observatori Sociològic, tots els partits amb representació al consistori es queden per sota de l'aprovat. El millor valorat, però, és Junts per Sant Cugat (4,81), mentre que Ciutadans és el que obté pitjor nota (2,43). Pel que fa a l'acció de govern, la puntuació obtinguda per l'alcaldessa i per l'equip de govern aconsegueix superar el 5, però registren la pitjor nota de la sèrie històrica, només igualada en algunes onades d'aquest mandat.

Així, l'alcaldessa, Mireia Ingla, aconsegueix un 5,4 de mitjana, la mateixa que obté el govern municipal. La millor nota obtinguda per un alcalde va ser l'octubre del 2010 amb Lluís Recoder, que va aconseguir un 7,3. També aquell equip de govern va assolir la millor nota amb un 6,8.

/ Foto: Ajuntament

Els santcugatencs enquestats majoritàriament valoren la seva actuació com a 'regular', el 28,9%; mentre que en el cas de l'equip de govern s'eleva fins al 33,2%. El regidor de Participació, Oriol Sánchez, ha atribuït aquests resultats al fet que "no ha estat un mandat fàcil" pel context de pandèmia i l'increment de preus.

/ Foto: Ajuntament

Tot i així, el 85,7% dels enquestats diuen conèixer l'alcaldessa, el millor resultat des que està al càrrec. En el cas de l'equip de govern, el grau de coneixement és del 66%, tot i que només un 38,3% encerta la combinació de partits que formen el govern municipal: ERC, el PSC i la CUP.

Grups municipals

Els grups municipals tampoc obtenen grans notes dels santcugatencs. De fet, tots els partits suspenen. Junts per Sant Cugat és el que s'aproxima més a l'aprovat, seguit d'ERC, el PSC i la CUP. Cs es queda en un 2,43.

COM VALOREN L'ESTAT DE LA CIUTAT ELS SANTCUGATENCS? RECUPERA LA PRIEMRA PART DE L'OBSERVATORI

/ Foto: Ajuntament

Metodologia

La 45a onada de l'Observatori Sociològic, elaborat per Institut Opinòmetre, s'ha realitzat amb un total de 1.080 entrevistes vàlides efectuades al juliol del 2022 de manera telefònica assistida per ordinador. L'univers de l'estudi -tant quantitatiu com qualitatiu- inclou homes i dones a partir dels 16 anys empadronats a Sant Cugat. Compta amb un mostreig estratificat i el marge d'error és de +/-2,96%.


Oriol Sànchez

No ha estat un mandat fàcil. Es volien desenvolupar tot un seguit de línies de treballs però s'han fet en un context de pandèmia i d'increment de preus. Això alenteix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.