'Un somni fet realitat': l'experiència del santcugatenc Pol Miró a Sitges

El director ha presentat a la secció oficial del festival el curtmetratge 'Point Jordan'


  • Comparteix:

Foto de família de l'equip de 'Point Jordan'/Foto: Imatge cedida per Pol Miró

Foto de família de l'equip de 'Point Jordan'/Foto: Imatge cedida per Pol Miró

'Point Jordan', el curtmetratge del santcugatenc Pol Miró, ha format part de la secció oficial del Festival de Sitges. La peça, que Miró va presentar com a projecte final de carrera a Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), s'ha projectat en un dels esdeveniments més importants del cinema fantàstic i de terror del món.

El director ha explicat a Cugat Mèdia l'emoció que va significar per a ell i l'equip que el curtmetratge arribés a Sitges: "He après a estimar el cinema gràcies a aquest festival i és per això que poder presentar-hi el nostre projecte ha estat un somni fet realitat", detalla.

El curt, que està ambientat cap a finals de la Segona Guerra Mundial, narra el viatge que ha de fer un paracaigudista nord-americà per buscar els seus companys mentre lluita contra el seu propi destí, que és impossible de canviar. Aquesta proposta, que Miró tenia ganes de tirar endavant pel seu interès per la història, no va ser gens fàcil d'engegar: "En un inici no vam rebre massa suport, potser perquè es veia un projecte massa ambiciós, però s'ha de pensar en gran i, si les escoles de cinema no confien que som capaços de crear curtmetratges com aquest, el cinema català està condemnat a morir".

El santcugatenc celebra la sort que ha tingut de poder comptar amb un equip tan entregat i valora l'esforç que van fer tots perquè la idea prengués forma i pogués veure la llum: "Volíem fer un homenatge a la gent que va estar involucrada en el conflicte i, per tant, la nostra intenció era recrear al màxim possible la realitat del moment", ha relatat.

El director confia que Sitges sigui només l'inici i espera que 'Point Jordan' es pugui distribuir pels diferents festivals de cinema del món per aconseguir més visibilitat.


Pol Miró

"Molta gent de l'equip i jo des de petits sempre anem al Festival. I jo crec que per molts de nosaltres, sobretot per mi, jo vaig aprendre a estimar el cinema anant al Festival de Sitges des de petit".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.