El treball del cos per aconseguir el benestar emocional

Judit Mateu és una de les poques instructores del Mètode d'Alliberament de Cuirasses (MLC), una tècnica que practica a la Floresta


Temes relacionats

Judit Mateu: 'Si a l'infant li diem que no plori, aprendrà a reprimir les emocions fins que sigui adult i tornin a aparèixer' (23/set/22)


  • Comparteix:

La necessitat d'adaptar-nos a les exigències dels nostres cuidadors, primer, i dels nostres amics, companys, professors i caps, després, ens obliga a desenvolupar de forma inconscient les anomenades cuirasses, que apareixen fruit de les tensions musculars i la rigidesa articular que patim en el dia a dia. El Mètode d'Alliberament de Cuirasses (MLC) ens ajuda a treure'ns de sobre aquestes proteccions inconscients i ho fa a través d'una sèrie de moviments corporals guiats per una terapeuta. Avui dia, en tot l'Estat espanyol només hi ha una seixantena d'especialistes titulats en aquest mètode i una d'elles és la florestana Judit Mateu.

Mateu, que ofereix diferents teràpies a l'espai Casa Karuna, aclareix que la seva versió del MLC és una barreja de diferents metodologies. "El que faig són sessions de moviments corporals, que jo anomeno moviments de consciència i harmonització corporal, basats en el MLC", explica a Cugat Mèdia. "Són uns moviments que, amb l'ajut del material, et penetren el cos, de forma molt suau, i t'obren la musculatura. Així s'allibera la memòria que ha quedat reprimida al cos", comenta.

La importància d'habitar el propi cos

Segons la florestana, aquesta tècnica permet, amb el pas del temps, "descobrir que el cos és un lloc agradable on estar". Durant molts anys, moltes persones tendeixen a no escoltar-se, a no "habitar el cos" per evitar el patiment. No obstant això, Mateu recomana que intentem reconnectar amb nosaltres. "Quan habitem el cos, si surt alguna emoció que no ens agrada, tenim una casa on guardar-la. El cos pot sostenir aquesta emocionalitat; la ment, no", explica.

La terapeuta recomana que les persones que practiquen aquest mètode facin una sessió setmanal d'uns seixanta minuts. Aquestes sessions s'organitzen trimestralment, per anar treballant, a poc a poc, les diferents parts del cos.

Una experiència en primera persona

Sandra Mulero és una de les persones que practica el MLC amb Judit Mateu. Després de la sessió, Mulero ha destacat "la sensació de quietud interior". Una quietud que, segons ha explicat, és el resultat de "tornar a retrobar-me, tornar a aquest espai tan essencial i bàsic meu", ha dit.

Mulero també ha destacat el paper de Judit Mateu. "La persona que t'acompanya et va guiant i això permet que tu no hagis de pensar, només t'has de deixar anar", ha dit. Una pràctica que, segons assegura Mulero, "no és només un treball físic, sento que et permet fer una feina molt més profunda i et porta a un espai molt més essencial".


Judit Mateu

Tot el que se'ns demana de nens, ho fem posant-nos cuirasses, renunciant a la nostra essència. Amb aquests moviments es van alliberant les memòries que es van quedant reprimides al cos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.