Dos santcugatencs recorreran el Marroc en un ral·li solidari

La 14a edició de la Panda Raid comença aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Ignasi i Ubald de Azpiazu i Joan Molinera, tres dels participants de la Panda Raid, a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ignasi i Ubald de Azpiazu i Joan Molinera, tres dels participants de la Panda Raid, a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ubald de Azpiazu i el seu fill Ignasi s'embarcaran aquest divendres en un ral·li solidari pels deserts del Marroc amb els seus Seat. Els dos santcugatencs són uns dels 606 participants que s'han inscrit enguany a la Panda Raid, una cursa que enguany celebra la 14a edició. Més enllà de ser una competició, l'objectiu d'aquest esdeveniment és recaptar diners per subvencionar projectes socials, com ara la construcció d'escoles o pous d'aigua al Marroc. També hi havia d'anar un segon equip de Sant Cugat, format per Joan Molinera i Lluís González, però a darrera hora un imprevist els ha fet renunciar a l'aventura.

La Panda Raid, que cada any acull participants d'arreu de l'Estat espanyol, Itàlia, Bèlgica, Eslovènia, Holanda i Anglaterra, es divideix en set etapes on es recorre tot el Marroc de nord a sud i d'est a oest. Les travesses no són pas curtes i cada dia es recorren molts quilòmetres. "Només la primera etapa són 390 quilòmetres", ha explicat Ubald de Azpiazu, que als seus 70 anys correrà per quarta vegada amb el seu Seat Panda del 1986. "És una competició dura, però tenim sort perquè s'estableixen relacions molt boniques entre tots els participants i en cas que es presenti algun problema sempre t'ajuda algú. Al final, la Panda és un espai per compartir el nostre hobby amb els companys que hem conegut en les edicions anteriors", ha comentat De Azpiazu, que aquest any l'acompanyarà com a copilot el seu fill Ignasi.

El ral·li habitualment se celebra durant la primera quinzena de març, però aquest any la data s'ha hagut de posposar perquè el Marroc no ha obert les fronteres marítimes amb Espanya fins al mes de juny. Tot i això, s'espera que la cursa transcorri amb total normalitat i que els 303 vehicles inscrits puguin arribar sense dificultats al Marroc.


Ubald de Aspiazu

Nosaltres sortirem d'aquí Sant Cugat el divendres. Hem d'estar divendres a les cinc de la tarda a Almeria, fem les verificacions. El dissabte agafem el vaixell d'Almeria a Nador i anem a un campament. El diumenge és realment quan comença la 'Panda Ride'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.