Les obres de construcció de l'edifici de La Mirada començaran al gener

Ho ha concretat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Les obres per construir el nou edifici de l'escola La Mirada començaran al gener. Així ho ha concretat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa de Cugat Mèdia 'Línia directa'. La previsió és que els treballs previs al parc del Bosc de Volpelleres durin uns dos mesos i l'execució de la construcció uns 18. Mentrestant, ha explicat Ingla, els alumnes hauran de continuar estudiant en els mòduls de davant l'escola L'Olivera, on ja s'han previst els necessaris per al curs vinent i hi ha espai per encabir-ne més fins que l'edifici estigui completat.



Ingla ha reiterat que es tracta d'un projecte de ciutat i que l'equip de govern ha treballat per superar tots els entrebancs. És per això que ha lamentat que algunes entitats continuïn posant "bastons a les rodes", amb la judicialització del projecte, o l'oposició a la ubicació.

"Em sembla incomprensible que el principal partit de l'oposició i responsable que estiguem on estem votés en contra", ha carregat Ingla respecte a la votació al ple de Junts per Sant Cugat en l'adjudicació de les obres, una decisió que atribueix a la "falta de lideratge".

Tot i així, ha defensat l'alcaldessa, ja s'ha previst el creixement de l'escola mentre no estigui el nou edifici enllestit. Ingla ha assegurat que ja hi ha els mòduls per donar cobertura fins al curs vinent i que s'ha fet la previsió per als propers cursos, així com l'adequació de l'entorn per donar servei al centre. Això inclou la pista esportiva que fa servir l'escola durant l'horari lectiu i queda per al barri la resta de la jornada. En canvi, ha lamentat que el que no podran tenir els alumnes fins que no s'acabi l'edifici nou és una biblioteca o un menjador.

L'alcaldessa també ha respost a les peticions de canvi d'ubicació. En aquest sentit, ha recordat que La Mirada ha de donar servei al barri de Volpelleres i que plantejar una ubicació nova suposaria endarrerir de nou la construcció. Per això descarta, per exemple, els terrenys recentment recuperats de la discoteca Drinkking Carpes, a pregunta d'un veí. D'aquests terrenys, ha explicat que ni tan sols poden acollir una escola i s'hauria de canviar el planejament.

"El que no tenen [les famílies] és temps", ha reiterat Ingla. Per això lamenta "tots aquells que s'han dedicat a torpedinar" amb la justificació de l'impacte ambiental. En aquest sentit, Ingla ha recordat que el compromís de l'equip de govern és alliberar els 11.000 quadrats del parc del Bosc de Volpelleres on es poden projectar equipaments i convertir-los en zona verda. Ingla també ha defensat les polítiques mediambientals ambicioses del govern municipal, en resposta a una altra pregunta d'un ciutadà que les qüestionava.

Equipaments esportius

L'alcaldessa, Mireia Ingla, defensa el tracte igualitari de tots els clubs en el repartiment d'equipaments esportius. Ingla reconeix la manca d'espais, però recorda que el govern municipal ha llogat espais privats per ampliar les opcions i té projectat, per exemple, un nou pavelló que ajudarà a donar resposta a les necessitats.

Per això, nega que hi hagi entitats perjudicades en el repartiment, del qual ha dit és "equitatiu". La demanda que fa la UESC de bàsquet, concreta, "és la que fan tots els clubs", ja que totes les entitats creixen cada dia.

Ingla també ha avançat que els treballs de canvi de gespa i altres elements del camp del Mira-sol es faran una vegada acabada la temporada, tal com s'ha acordat amb el club.

Golf Can Sant Joan

Preguntada sobre la recuperació del Golf de Can Sant Joan com a parc, l'alcaldessa ha confirmat que s'està negociant amb l'Incasòl el conveni que ha de permetre reobrir l'espai a la ciutadania. Segons l'esborrany del conveni que s'està treballant entre l'Institut Català del Sòl (Incasòl), l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Ajuntament de Rubí, la intenció és restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que aquest espai passi a dedicar-se a l'ús ciutadà. Es tracta d'una proposta del mateix Incasòl (actual propietari dels terrenys) que recull algunes de les reivindicacions defensades fins ara com la restauració i renaturalització, la cessió als dos consistoris i l'obertura a la ciutadania. El punt clau que encara no està definit és com es repartiran els costos del manteniment de l'espai.

Recollida d'escombraries

Les queixes per l'horari de recollida d'escombraries són habituals. En resposta, Ingla ha explicat que el servei es presta durant tot el dia, ja que Sant Cugat és un municipi molt extens.

Bus Can Cortés

L'alcaldessa, Mireia Ingla, trasllada al futur nou contracte d'autobús l'ajustament d'algunes de les demandes ciutadanes, com és el cas de Can Cortés, sense servei durant l'agost i els caps de setmana. Ingla ha explicat que el nou contracte, amb el traspàs de la gestió a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), permetrà revisar totes les línies, parades i freqüències per "donar una millor resposta" als ciutadans.

De moment, un estudi previ preveu un servei d'autobús públic urbà amb una xarxa simplificada, "més eficient", amb temps d'espera que seran de 20 minuts com a màxim al centre i de 30 als districtes i més freqüència de pas els caps de setmana. També preveu la incorporació d'una trentena de nous autobusos, elèctrics i híbrids.

Avinguda de Cerdanyola

La segona fase de les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començaran a principis de l'any vinent. Ho ha avançat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha recordat que es tracta d'un projecte que assumeix l'AMB i que ha patit endarreriments a conseqüència de la pandèmia i l'increment de preus.

Es calcula que les obres, que afectaran el tram entre el passeig Torre Blanca i el carrer de Borrell, tindran una durada de set mesos. Amb els treballs, es vol donar continuïtat al que ja s'ha fet al primer tram: una plataforma única on només podran accedir vehicles autoritzats i els de càrrega i descàrrega.

Llicència d'obres

La concessió de llicències d'obres va escurçant terminis amb l'aplicació d'un pla de xoc per revertir "una situació lamentable". Així ho ha qualificat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha explicat que s'ha incrementat el personal per donar resposta a totes les peticions de manera més àgil.

"La situació era dramàtica, no ens agrada com ho tenim ara, però volem ser més àgils", ha afirmat l'alcaldessa, qui ha dit que la mitjana de concessió supera encara els 12 mesos. Tot i així, ha concretat Ingla, aquells expedients "més acurats i parlats amb els arquitectes municipals" van més ràpid.

Ingla atribueix aquesta situació a la falta de recursos humans del departament, així com la situació urbanística complicada del municipi, però s'ha compromès a continuar rebaixant els terminis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.