La Casa de Cultura acull un trosset de vida de les dones a Guinea Bissau

L'exposició 'Les altres dones del segle XXI', de la Fundació Iván Mañero, es pot visitar fins al 3 de desembre


  • Comparteix:

A través d'un codi QR els visitants es poden descarregar una àudioguia de la mostra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

A través d'un codi QR els visitants es poden descarregar una àudioguia de la mostra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La realitat de les dones de Guinea Bissau vista a través dels ulls d'una nena de set anys. Aquesta és la premissa de 'Les altres dones del segle XXI', l'exposició organitzada per la Fundació Iván Mañero que s'ha inaugurat, aquest dijous, a la Casa de Cultura de Sant Cugat. La fotògrafa i directora de la fundació, Ruth Mañero, ha explicat que la mostra recull les vivències de tot un any d'aquesta nena guineana. 'El matrimoni de la seva germana, la mutilació genital, les reclamacions de les dones i la sororitat' són, segons Mañero, algunes de les vivències que ha hagut d'enfrontar la petita.

L'espai de l'exposició, tal com ha explicat la fotògrafa, recrea un pati africà on les dones estenen la roba i fan gran part de les feines que les mantenen sempre ocupades. Per recórrer aquest pati i, per tant, l'exposició, els visitants es poden descarregar, a través d'un codi QR, un pòdcast explicatiu sobre les imatges i la vida d'aquestes dones.

La mostra, oberta al públic fins al 3 de desembre, forma part dels actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.


Ruth Mañero

És la història d'una nena de set anys, de tot el que li passa durant un any. Com viu el matrimoni de la seva germana, la mutilació genital, les reclamacions de les dones i la sororitat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.