La Plaça d'Octavià ha aplegat centenars de santcugatencs per celebrar el Diumenge de Rams


  • Comparteix:

Amb aquest acte comença la Setmana Santa, que acabarà el Dilluns de Pasqua

Amb aquest acte comença la Setmana Santa, que acabarà el Dilluns de Pasqua

Centenars de santcugatencs han assistit aquest diumenge al matí a la tradicional benedicció de les palmes i palmons del Diumenge de Rams. La benedicció de la palma s'ha fet, com ja és habitual, davant del Monestir i ha estat oficiada pel rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer.

Com és tradició, centenars de santcugatencs s'han aplegat aquest diumenge al matí per assistir a la benedicció de palmes i palmons en motiu del Diumenge de Rams. En aquest dia es commemora l'entrada de Jesucrist a Jerusalem amb l'acte principal de la benedicció dels rams -d'olivera o de llorer- les palmes i els palmons, guarnits amb rosaris i figures fetes amb sucre i llaminadures.

L'acte ha estat oficiat pel mossèn Blai Blanquer, rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, que s'ha mostrat molt satisfet per la quantitat de gent que ha assistit a la celebració, un any més. Blanquer ha destacat que aquestes festes han de servir a la gent per reconciliar-se amb la religió i amb la societat. El rector de la parròquia ha explicat també que aquesta festa és entranyable perquè s'assembla molt a com va ser el primer Diumenge de Rams. L'escoltem.

Assistents

He vingut a picar la palma, com faig cada any. És una festa molt significativa, però el jovent no la sent com l'hauria de sentir. Per mi és molt important per què és la Passió del Senyor i la seva entrada a Jerusalem


La Plaça d'Octavià s'ha omplert de gent de totes les edats que han volgut portar les seves palmes i palmons per ser beneïdes, i que hauran de guardar a casa fins l'any que ve com a elements de protecció. Escoltem la valoració d'alguns dels assistents.

Mossèn Blai Blanquer

Per mi aquest dia té una cosa entranyable, i és que s'assembla molt al que va ser el primer Diumenge de Rams. Va ser una manifestació espontània de simpatia per Jesús, on hi havia ambigüitats


Després de la benedicció de les palmes i els palmons, mossèn Blai Blanquer ha oficiat una missa al Monestir de Sant Cugat, seguint amb el actes del primer dia de la Setmana Santa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.