Serveis mínims a Rodalies aquest dilluns i divendres per la vaga convocada per CGT

Els trens circularan, com a mínim, amb el 66% del servei en hora punta i el 33% la resta


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies a l'estació de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies a l'estació de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Els trens de Rodalies de Renfe circulen amb serveis mínims establerts aquest dilluns per la jornada de vaga convocada per la CGT. Així, en hores punta, entre les 6 h i les 9.30 h i les 17 h i les 20.30 h, el servei funciona com a mínim amb un 66% dels trens, mentre que a la resta de la jornada només estarà disponible el 33% de la circulació. De moment, l'R8, que passa per Sant Cugat, ha funcionat amb normalitat dins dels serveis mínims previstos i no s'han reportat incidències destacables com les aglomeracions registrades a altres línies aquest dilluns al matí, segons ha confirmat Renfe a Cugat Mèdia. Està previst que divendres hi hagi una nova jornada de vaga, durant la qual el servei funcionarà amb els mateixos serveis mínims decretats.

Les dues jornades de vaga estan convocades per la CGT, després que la resta de sindicats -UGT, CCOO i Semaf- s'hagin despenjat de la convocatòria i hagin signat el conveni col·lectiu per als treballadors del grup Renfe. El nou conveni entrarà en vigor a partir de l'1 de gener i serà per als propers tres anys. El document estableix un increment salarial del 3,5% el 2023 i del 2% el 2024. Durant l'any que ve també hi haurà un increment fix de les retribucions d'un 2%. Aquestes pujades podrien tenir un augment addicional del 0,5% en funció del PIB i l'IPC.

També es crearà la figura del maquinista instructor per reforçar i garantir els processos formatius del personal de conducció.

En un comunicat, la CGT va rebutjar l'acord i va decidir mantenir la convocatòria de vaga. El sindicat demana un increment salarial vinculat a l'IPC real, eliminar les escales salarials i l'ingrés a la Taula de Personal dels representants dels col·lectius absents.

La convocatòria de vaga també afecta els trens de llarga distància i alta velocitat, per als quals s'han decretat uns serveis mínims del 72% dels trens, i als trens Avant, amb serveis mínims del 65%.

Els horaris per als dies afectats per la convocatòria de vaga es poden consultar a la pàgina web i les aplicacions de Rodalies i Renfe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.