Així avancen les obres de vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé

Els treballs s'allargaran fins l'estiu del 2023

Imatge de les obres / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 9/nov/22 per Anna González

Ja estan en marxa les obres de vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé. De moment, la zona ja està restringida al pas de vehicles i s'ha iniciat l'aixecament del paviment. La previsió és que els treballs s'allarguin uns nou mesos, fins a l'estiu de 2023. L'actuació; que té un cost de 880.000 euros, dels quals més de la meitat els pagarà la Diputació de Barcelona; comporta canvis en la mobilitat de la zona. El carrer del Torrent de la Bomba canvia de sentit i, en principi, es quedarà així un cop el carrer estigui acabat. La via serà de plataforma única, on només hi podran passar els cotxes dels veïns de la zona.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Cugat Mèdia (@cugatmedia)



Com que l'avinguda Anselm Clavé deixarà de ser de pas per als vehicles, la proposta dels tècnics de l'Ajuntament és el carrer del Torrent de la Bomba (entre la plaça del Doctor Galtés i l'avinguda Lluís Companys), en lloc de ser de baixada com ara, passi a ser de pujada cap a Lluís Companys.

L'estiu de 2023 l'avinguda Anselm Clavé serà un carrer de plataforma única, igual que a la resta de carrers de vianants del centre. A més, amb les obres aprofitaran per refer els serveis (millora de les xarxes de clavegueram, d'aigua, de gas i de telefonia), replantar els arbres (trauran les troanes i plantaran aurons i freixes), canviar l'enllumenat públic i posar mobiliari urbà.

El carrer del Torrent de la Bomba canviarà de sentit des del 2 de novembre / Foto: Ajuntament

Les obres tindran dues fases. Durant els primers quatre mesos només es treballarà en el tram d'Anselm Clavé entre els carrers Torrent de la Bomba i Cristòfol Colom, i quedarà obert el tram entre Colom i l'avinguda Rius i Taulet. En la segona fase, l'obra afectarà ja a tot el tram sencer d'Anselm Clavé, i el carrer Colom passarà a ser de doble sentit durant uns cinc mesos.

Mapa dels carrers vianantitzats actuals (en groc) i els futurs: Anselm Clavé (vermell) i avinguda Cerdanyola (blau) / Foto: Ajuntament

La vianantització d'Anselm Clavé és una fase més de la vianantització de tot el centre de Sant Cugat, que va començar els anys 80, i que l'any 2000 va rebre el gran impuls amb la reforma de la plaça d'Octavià. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolpament Urbà, ha explicat que els següents carrers que es vianantitzaran seran un tram del carrer Dos de Maig, el carrer Girona i alguns carrerons del voltant de la plaça Barcelona.