La Síndica de Greuges executa 28 actuacions durant el mes d'octubre

Helena López Macho ha gestionat 17 queixes i 11 assessoraments l'últim mes relacionats amb les llicències d'obres i l'Audiència Pública, entre altres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una Audiència Pública del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una Audiència Pública del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

La Síndica de Greuges de Sant Cugat ha efectuat 28 actuacions durant el mes d'octubre. D'aquestes, 17 han estat queixes i 11, assessoraments. Entre les queixes dels santcugatencs, n'hi ha pel retard en les llicències d'obres majors, el mal estat dels habitatges de Promusa o la supressió del dret de rèplica a l'Audiència Pública.

Pel que fa a les queixes presentades, nou d'elles ja s'han començat a tramitar, tres han estat desestimades i dues s'han derivat a la Síndica de Greuges de Catalunya i a la Defensora de l'Estudiant de la UOC. La majoria d'aquestes queixes han estat relatives als serveis territorials, als serveis a les persones i a l'administració general.

Concretament, els santcugatencs aquest mes s'han queixat per l'endarreriment en la concessió de la llicència per obra major, la rotació d'horts urbans, el desacord amb la ràtio de professors per alumnes a l'escola bressol, el desacord amb l'estat dels habitatges de lloguer de PROMUSA, el desacord amb l'anul·lació d'un postgrau per part de la UOC, el desacord amb diferents actuacions per part de l'administració municipal, els problemes de soroll provocat per un aparell d'aire condicionat d'un establiment i pels trens dels FGC, els problemes amb un monitor escolar, la manca de resposta a una reclamació patrimonial, la supressió del dret a rèplica a l'Audiència Pública en el Ple de l'Ajuntament, el desacord en la retirada de contenidors d'escombraries, els problemes de permisos per a la instal·lació de fibra òptica a un edifici de nova construcció i la demanda d'eliminar la carta de suport al desnonament d'una família.

Respecte als 11 assessoraments rebuts, quatre s'han derivat a l'oficina municipal d'informació al consumidor (OMIC) i set fora de l'àmbit administratiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.