Consells per a la gent gran per prevenir estafes i robatoris

Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya de prevenció, amb punts d'informació al mercadet de dijous i als mercats municipals


  • Comparteix:

Fotografia del punt d'informació dels Mossos situat a la plaça de l'U d'Octube / Foto: Cugat Mèdia

Fotografia del punt d'informació dels Mossos situat a la plaça de l'U d'Octube / Foto: Cugat Mèdia

Portar la bossa de mà creuada davant, desconfiar de correus electrònics de remitents desconeguts i no deixar entrar estranys a casa són alguns dels consells que els Mossos d'Esquadra donen al col·lectiu de gent gran. Es tracta d'una campanya de prevenció mitjançant la qual el cos policial ha instal·lat un punt d'informació al mercadet dels dijous i, puntualment, als diferents mercats municipals de la ciutat.

Aquests són els consells dels Mossos d'Esquadra per a la gent gran:

  • En cas de portar bossa de mà, dur-la creuada davant i assegurar-se que està tancada.
  • No portar articles de gran valor o que poden cridar l'atenció fora de casa i vigilar amb les persones desconegudes que s'apropen, intenten distreure o pretenen acompanyar-los a casa.
  • En relació amb les estafes per telèfon i internet, recomanen desconfiar d'enllaços, correus electrònics i trucades que demanin qualsevol mena d'informació bancària o proposin una visita al domicili. En cas de dubte, contactar amb l'empresa o entitat oficial.
  • Cal evitar publicar qualsevol informació personal, com la direcció, si viuen sols o si marxaran de vacances i quant temps.
  • No refiar-se d'ofertes de diferents productes i comprovar la seva veracitat a les pàgines oficials.
  • Per evitar robatoris al domicili, els agents recomanen no deixar entrar persones desconegudes.
  • En cas d'una revisió tècnica al domicili, si es desconfia, cal fer esperar la persona fora i contactar amb l'empresa o entitat.
  • Si no hi ha confiança a l'hora de signar un contracte, el més recomanable és no signar-lo.
  • Tampoc és recomanable tenir molts diners ni objectes de valor a casa.

  • La campanya està organitzada per l'Agència de Relacions comunitàries dels Mossos. L'agent de relacions amb la comunitat, Paco Bustos, ha explicat a Cugat Mèdia que en els punts d'informació els agents donen consells bàsics que serveixen a la ciutadania per conèixer els comportaments de possibles lladres i estafadors, a la vegada que els ajuden a actuar per prevenir aquests riscos.

    Per la seva banda, la sotscap de la comissaria de Sant Cugat, Montse Mateo, ha explicat que aquesta campanya s'ha fet perquè "la gent gran és un col·lectiu especialment vulnerable i susceptible d'aquest tipus de delictes. Amb el convenciment que la prevenció és essencial per poder evitar aquestes tipologies delictives".




    Montse Mateo

    La gent gran és un col·lectiu especialment vulnerable i susceptible d'aquest tipus de delictes. És per aquest motiu que el cos dels Mossos d'esquadra hem engegat aquesta campanya específicament adreçada a aquest col·lectiu. Amb el convenciment que la prevenció és essencial per poder evitar aquestes tipologies delictives. 

    Paco Bustos

    També parlem del tema d'internet, de no comprar en pàgines que no siguin reconegudes, que no tinguin el cadenat tancat o no siguin reconegudes. Tampoc creure en aquelles ofertes estrella de qualsevol producte, hem d'anar a la botiga i a les pàgines web oficials per veure realment la seva veracitat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.