Una organització social santcugatenca s'emporta el premi Eines d'àmbit català

El certamen també ha reconegut la tasca de quatre associacions orientades a la transformació social més


  • Comparteix:

Imatge de la gala dels Premis eines 2022 / Foto: Cedida

Imatge de la gala dels Premis eines 2022 / Foto: Cedida

L'organització Specialisterne Foundation, amb seu a Sant Cugat, ha estat un dels cinc projectes de transformació social guardonats en la segona edició dels premis Eines. Es tracta d'un guardó que distingeix activitats de transformació social emmarcades dins dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. L'organització santcugatenca, que va néixer a Dinamarca i ja té presència a 24 països, ha rebut el premi Eines d'àmbit català, un guardó que compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

Specialisterne Foundation és una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme en l'àmbit de les tasques informàtiques i administratives, entre d'altres. A més, aquesta entitat assessora a les empreses per integrar persones amb autisme en les seves organitzacions.

Més projectes socials reconeguts

Pel que fa al premi Eines d'àmbit vallesà, es van atorgar dos guardons amb una dotació de 2.500 euros cadascun. Com a projecte de transformació i innovació social consolidat, va ser premiat el pla de teràpia assistida amb animals que es du a terme a la Fundació Sanitària Mollet i del qual es beneficien ja 150 persones.

Com a projecte de transformació i innovació social en estat incipient, ha estat premiada l'associació TuSí(k)Circ, un projecte amb seu a Palau-Solità i Plegamans i Riells del Fai que va néixer el 2020 amb l'objectiu de fer servir el circ com a eina de transformació social.

Finalment, el premi Eines d'àmbit local ha distingit també dos projectes amb una dotació de 2.500 euros per cadascun. Com a projecte consolidat, ha estat premiada la iniciativa Banys Coeducatius, que vol introduir millores als lavabos i vestuaris dels centres educatius per garantir l'accessibilitat, el respecte, la seguretat i la higiene en aquests espais.

I, com a projecte incipient, ha estat distingit l'Institut de l'Ecoedició, una entitat que vetlla pel foment, difusió i verificació de la sostenibilitat ambiental en el món del llibre a Catalunya.

Més informació

Aquests guardons són atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS), que ha estat creada per la UAB, els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

Els premis van ser lliurats el 9 de novembre en un acte al teatre municipal de Can Gomà, a Mollet del Vallès, i van comptar amb la participació del primer tinent d'alcaldia de Sant Cugat, Pere Soler, i d'altres personalitats polítiques i del món empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.