Aturades cautelarment les obres de La Mirada

L'Ajuntament recorrerà la decisió de la jutgessa, que estima el recurs d'ADENC per aturar el trasplantament d'arbres


  • Comparteix:

Els treballs van començar la setmana passada, però finalment s'han aturat / Foto: Cugat Mèdia

Els treballs van començar la setmana passada, però finalment s'han aturat / Foto: Cugat Mèdia

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha imposat mesures cautelars que suspenen l'aprovació definitiva del trasplantament d'arbrat i arbustos que havia de facilitar la construcció de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres. La magistrada ha acceptat així la petició del recurs administratiu interposat per l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC). Era la tercera vegada que l'entitat ho intentava i, finalment, ha aconseguit frenar el projecte. L'Ajuntament ja ha anunciat que presentarà un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra aquesta decisió.

L'ordre de la jutgessa apunta que, si s'efectua el trasplantament de l'arbrat "es produiria una afectació mediambiental que no tindria possibilitat de reparació (...), suposant la destrucció definitiva per part del medi tal com se'l coneix". La interlocutòria reconeix "l'interès social" que té la construcció de l'escola, però apunta que preval "el dret a un medi ambient adequat".

En una nota de premsa, des del consistori expliquen que els serveis jurídics municipals han determinat que les obres "només podran continuar amb la resolució per part del TSJC del recurs de l'Ajuntament o amb la resolució per part del jutjat contenciós del recurs de l'ADENC".

Davant de la situació, l'executiu local ha convocat d'urgència una reunió, que tindrà lloc aquest dimarts, amb la direcció de l'escola, l'AFA, ADENC i SOS Bosc de Volpelleres "per valorar les conseqüències" de la interlocutòria.

En declaracions a Cugat Mèdia, la membre de la plataforma SOS Bosc de Volpelleres Lurdes Marimon ha afirmat que des de l'entitat ecologista han rebut la notificació "amb molta alegria". Marimon veu en la creació d'una taula de diàleg entre els ecologistes, l'Ajuntament i la comunitat educativa una oportunitat "per trobar una ubicació per l'escola que consideri el benefici de tots els ciutadans i que no sigui a dins del bosc".

Per la seva banda, el president de l'Afa La Mirada, Carles Mercader, ha reconegut que les famílies han entomat "molt malament" la notícia, ja que aquesta "comporta un perjudici molt gran per la ciutat i les famílies afectades". En aquest sentit, ha recalcat que a la taula de diàleg "explicarem a la ciutadania els perjudicis que comporta no disposar d'aquest equipament". "Totes les causes són legítimes, però siguem conscients del que comporten", ha dit.




Carles Mercader

Acceptem la sentència, com no podia ser d'una altra manera, i novament l'Afa i la direcció de la Mirada explicarem a la ciutadania els perjudicis de no tenir aquest equipament. Els perjudicis que representa per la ciutat i per les famílies afectades, i que tothom en sigui conscient. Totes les causes són molt legítimes, però siguem conscients del que això comporta.

Lurdes Marimon

Avui hem rebut la notificació del jutjat i considera que aquest projecte de construir una escola seria un dany irreparable. Nosaltres hem rebut la notícia amb molta alegria amb defensa de la natura.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Gran noticia, per els qui estimen Sant Cugat del Vallès. L’única responsable que l’escola no estigui ja feta en l’emplaçament que inicialment , ja s’havia decidit, i que respectava el bosc, es sr.Ingla, que durant tots aquests anys s’Ha negat a parlar amb els qui volem preservar el bosc.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 14/nov/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.