SOS Bosc Volpelleres mantindrà la via judicial contra l'emplaçament actual del nou edifici de La Mirada

Tant l'AFA de l'escola com l'Ajuntament lamenten el posicionament immobilista del col·lectiu


Temes relacionats

L'Ajuntament demana a SOS Bosc Volpelleres i ADENC la retirada de les cautelars que afecten La Mirada (16/nov/22)

La Mirada: una cursa d'obstacles (16/nov/22)

Aturades cautelarment les obres de La Mirada (14/nov/22)


  • Comparteix:

Imatge del parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

SOS Bosc Volpelleres mantindrà la construcció del nou edifici de l'escola La Mirada dins la via judicial, tot i les peticions de l'Ajuntament i de l'AFA del centre. Segons el col·lectiu ecologista, l'escola és necessària, però s'ha de protegir el parc del Bosc de Volpelleres. Per això el grup planteja retornar a la ubicació inicial -al costat de l'institut Leonardo da Vinci- o buscar un nou emplaçament fora d'aquest àmbit, una responsabilitat que consideren recau en el consistori.

I és que segons la membre de SOS Bosc Volpelleres Lurdes Marimon, a la reunió convocada per l'Ajuntament els hi van demanar retirar les mesures cautelars i buscar una alternativa. Segons Marimon, aquesta responsabilitat és del consistori, que ja concretat en diverses ocasions que no existeix cap altra opció "viable i possible" dins el barri.

De la mateixa manera que l'Ajuntament, des de l'AFA de La Mirada, també lamenten el posicionament "enrocat" dels grups ecologistes per arribar a acords que desbloquegin una situació que no han triat les famílies, però que són "la part perjudicada". El president de l'AFA, Carles Mercader, ha lamentat que no es tinguin en compte els drets dels infants ni del mateix barri, i, per això, ha demanat que es retirin les mesures cautelars. "Fora del barri no hi ha més opcions perquè les que hi ha ja s'han estudiat i ho han parlat . Estem en un bucle i anem perdent temps", ha insistit Mercader.

SOS Bosc Volpelleres insisteix que es pot recuperar el projecte original dins el bosc, però al costat de l'institut, una opció que asseguren que, "amb voluntat política", es podria tirar endavant a curt termini. Aquesta opció, però, està descartada per l'Ajuntament per motius de seguretat, ja que la proximitat amb les vies -com recullen diversos informes- impedeix la construcció tal com està ara l'entorn i el pas ferroviari.

A la reunió d'aquest dimarts també hi va participar l'Associació de Veïns de Volpelleres. El president de l'entitat, Marc García, aposta per fer una consulta oberta a tot el barri per saber quin suport té ubicar l'escola en un emplaçament o en altre. "Serviria per veure el nivell d'implicació del veïnat", ha dit en declaracions a Cugat Mèdia. García també ha advertit que arran de la situació s'està causant "una divisió i l'ambient es va crispant". En tot cas, malgrat un posicionament "neutral", reclamen "una solució ja per als infants, que són els grans afectats".

El president de l'associació veïnal ha explicat que a la reunió SOS Bosc de Volpelleres va posar sobre la taula l'opció de situar l'escola a Can Canyameres. "Aquesta és una línia vermella per a nostres", ha dit, en referència al projecte per ubicar en aquest espai un equipament cultural de barri.






Carles Mercader

Fora del barri no hi ha més opcions, perquè les que hi han s'han estudiat i ho han parlat . Estem en un bucle i anem perdent temps. S'haurà generat un greuge contra el dret a la infància i l'educació digna innecessari.

Lurdes Marimon

Nosaltres la situació que tenim són les cautelars que signifiquen l'aturada de les obres. La responsabilitat de buscar alternatives és de l'Ajuntament.

Marc García

Demanem una consulta a tot el barri de Volpelleres per veure la implicació del veïnat, si decideixen mantenir la ubicació o preservar l'espai natural. Seria una manera de reforçar el missatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.