La ciutadania diu la seva sobre la masia de Torre Negra

La primera Assemblea Ciutadana ha recollit desenes de propostes sobre els usos i la conservació de la Torre Negra


  • Comparteix:

Una casa de colònies, un centre de dia per a la gent gran i un taller ocupacional obert a la ciutadania són algunes de les propostes d'usos per a la Torre Negra que han sorgit de la primera Assemblea Ciutadana de Sant Cugat. A la sessió també s'ha posat sobre la taula la importància de preservar 'el tresor mediambiental de la finca' i de realitzar estudis d'impacte ambiental vinculants abans de dur a terme cap actuació a l'entorn. Tot plegat ho ha recollit la comissió de l'Assemblea Ciutadana, presidida per Carles Castell, i ho traslladarà als òrgans pertinents. Posteriorment, aquesta comissió serà l'encarregada de fer el seguiment de les propostes aprovades i de la seva possible execució.

El futur de la Torre Negra, doncs, ha estat el tema de la primera Assemblea Ciutadana o, com l'ha anomenada Castell, "assemblea pilot", ja que aquest òrgan encara està pendent de l'aprovació definitiva en el ple municipal de novembre. Castell ha explicat que, a banda "d'assajar el model de l'assemblea", la temàtica d'aquesta "té molt interès" i el debat que hi sorgeixi "serà traslladat a l'Ajuntament perquè l'utilitzi en l'elaboració del futur pla d'usos de la Torre Negra".

Per la seva banda, el regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha explicat a Cugat Mèdia que "aquesta primera assemblea és una oportunitat per potenciar un nou espai de participació, que pretén ser la veu de la ciutadania en temes transversals de ciutat". El regidor ha afirmat també que es tracta "d'una experiència important" i que des del consistori esperen "anar-la repetint amb diferents temàtiques".


Carles Castell

D'una banda volem assajar el model de l'assemblea, però de l'altra la temàtica té interès i traslladarem el debat a l'Ajuntament perquè l'utilitzi a l'hora d'elaborar el pla d'usos de la Torre Negra en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.