La UIC acull un acte d'homenatge al doctor Jordi Cervós

L'homenatge al 'pare de la microcirculació cerebral' s'ha celebrat amb motiu del primer aniversari de la seva defunció


  • Comparteix:

José Vicente Lafuente durant l'homenatge al doctor Cervós / Foto: UIC Sant Cugat

José Vicente Lafuente durant l'homenatge al doctor Cervós / Foto: UIC Sant Cugat

El Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha acollit, aquest dimecres, un acte d'homenatge al doctor Jordi Cervós, neuropatòleg i primer rector de UIC Barcelona, amb motiu del primer aniversari de la seva defunció. El catedràtic de Neurociències i responsable del grup de recerca LaNCE, el doctor José Vicente Lafuente, va realitzar la ponència inicial, en la qual va recordar 'el paper fonamental del grup d'investigadors liderat pel doctor Cervós per a donar visibilitat a la microcirculació cerebral'.

Com va explicar el doctor José Vicente Lafuente, "la microcirculació cerebral està relacionada amb diverses patologies, tant degeneratives com proliferatives o inflamatòries, de manera que els canvis en la microvascularització cerebral i la seva regulació podrien considerar-se un element nucleador en diverses síndromes neuropatològiques".

Durant la seva intervenció, Laufente no només va destacar el prestigi internacional de Cervós en l'àmbit científic, que el va convertir en "el pare de la microcirculació cerebral", sinó que també va posar l'accent en el paper de mestre que va exercir Jordi Cervós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.