Neix SOS La Mirada com a contrapès de SOS Bosc Volpelleres

Arran del fracàs de la taula de negociació amb els ecologistes, uns 150 veïns s'han organitzat per defensar la construcció de l'escola


Temes relacionats

SOS Bosc Volpelleres mantindrà la via judicial contra l'emplaçament actual del nou edifici de La Mirada (16/nov/22)

L'Ajuntament demana a SOS Bosc Volpelleres i ADENC la retirada de les cautelars que afecten La Mirada (16/nov/22)


  • Comparteix:

Des del 2016 l'escola La Mirada funciona amb mòduls prefabricats / Foto: Cugat Mèdia

Des del 2016 l'escola La Mirada funciona amb mòduls prefabricats / Foto: Cugat Mèdia

La polèmica de la construcció de l'escola La Mirada compta amb un nou actor: SOS La Mirada. Aquesta nova plataforma formada per veïns de Volpelleres i pares de l'AFA La Mirada pretén ser un contrapès a l'altra plataforma, SOS Bosc Volpelleres. El portaveu de SOS La Mirada és Marc Garcia, l'actual president de l'associació de veïns del barri, però que ho fa a títol personal, ja que dins de l'associació no tothom pensa igual en aquest tema. Garcia ha explicat a Cugat Mèdia que aquesta nova plataforma neix arran de l'última taula de negociació amb els ecologistes i l'Ajuntament i veure que la situació estava enrocada.

"Vam veure que no hi havia taula de diàleg i per això vam crear aquesta plataforma nova per ficar un altre integrant al tauler de joc per defensar els veïns que sí que estan d'acord que l'escola es finalitzi com més aviat millor", ha explicat Garcia, que ha afegit: "La gent que està a favor del bosc té SOS Bosc Volpelleres, doncs els altres fem SOS La Mirada i així podem veure quin suport té cada posició dins del barri i de Sant Cugat".

SOS La Mirada compta amb unes 150 persones adherides, segons expliquen, i la seva primera acció serà enviar una carta a totes les entitats, partits polítics i ecologistes per demanar que deixin continuar el projecte, després que els jutjats hagin acceptat les mesures cautelars demanades pels ecologistes, i que han obligat l'Ajuntament a aturar les obres. "El segon pas serà una campanya de visibilització: farem que els balcons de Volpelleres parlin amb lones que diguin 'Sí a l'escola' i 'SOS La Mirada'", ha explicat el portaveu de SOS La Mirada.

CRONOLOGIA LA MIRADA

"No s'ha explicat prou perquè no es pot construir a la ubicació inicial i només es pot fer on està projectat, i també volem explicar bé les conseqüències de construir l'escola i els efectes sobre l'escola l'Olivera i el Parc de la Guineu", ha conclòs Garcia.




Marc Garcia

La gent que està a favor del bosc té SOS Bosc Volpelleres, doncs els altres fem SOS La Mirada, i així podem veure quin suport té cada posició dins del barri i de Sant Cugat.

Marc Garcia

Creiem que SOS Bosc ha fet la defensa del bosc, però no s'ha explicat prou perquè no es pot construir a la ubicació inicial i només es pot fer on està projectat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.