Els equips sènior del SantCu repeteixen per la igualtat en el tradicional partit mixt

És la 5a edició d'aquesta iniciativa que aplega en un mateix partit jugadors i jugadores


  • Comparteix:

Imatge del partit mixt per la igualtat / Foto: Sant Cugat FC

Imatge del partit mixt per la igualtat / Foto: Sant Cugat FC

El SantCu ha disputat l'habitual partit mixt per la igualtat en el marc del 25-N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquesta ha estat la 5a edició, que ha tingut lloc aquest dimecres a la ZEM Jaume Tubau i on s'hi han enfrontat jugadors i jugadores dels equips sèniors del club santcugatenc.

D'aquesta manera, el SantCu dona continuïtat a una iniciativa encetada fa cinc anys de manera pionera, i que busca posar el focus en la igualtat en un esport que uneix.

"És una aportació diferent, molt maca, per manifestar-nos en aquesta setmana de lluita contra la violència masclista", ha explicat a Cugat Mèdia el president de l'entitat, Llorenç Santasusagna.

Per al club, aquest partit mixt ha de servir també per mostrar "tolerància zero davant de qualsevol acte de menyspreu i violència cap a la dona".

A part del públic i dels membres del club, a l'acte també hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que ha destacat la importància d'aquestes iniciatives; i l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha recalcat que "la violència masclista no és només l'assassinat, sinó tots aquells insults i assetjaments diaris, també en el món de l'esport".

De la seva banda, la directiva responsable del futbol femení, Mari Carmen Torres, ha llegit un manifest conjunt de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l'Esport. En ell, s'ha remarcat que "el món de l'esport referma el compromís amb la llibertat i la garantia de les dones a tenir seguretat, integritat física i psicològica, també el dret a la salut, a l'educació i a la llibertat per la participació social i política en tots els àmbits del dia a dia".





Llorenç Santasusagna

Pel Sant Cugat és un orgull ser el club pioner en portar a terme aquest partit mixt. És la nostra aportació en la lluita contra la violència masclista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.