Un màping donarà pas a l'Encesa de Llums de Nadal, dijous vinent

Dues cercaviles simultànies que sortiran a les 17.30 h portaran la ciutadania fins a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

L'encesa de l'enllumenat serà l'1 de desembre / Foto: Lali Puig

L'encesa de l'enllumenat serà l'1 de desembre / Foto: Lali Puig

L'Encesa de Llums de Nadal serà l'1 de desembre, a les 18 h, a la plaça d'Octavià. Per obrir boca, a partir de les 17.15 h, els estudiants de restauració de l'Institut FP Sant Cugat oferiran una xocolatada a la plaça d'Octavià. A continuació, a partir de les 17.30 h, s'iniciaran dues cercaviles simultànies, una des de la plaça d'en Coll, a càrrec de la companyia Manos de Fuego, i una altra des de la plaça de Doctor Galtés, de la mà de la companyia L'avalot, SCCL. Quan les dues cercaviles arribin, al voltant de les 18 h, a la plaça d'Octavià, s'iniciarà un espectacle de llum, amb un màping a la façana de la Casa Abacial que clourà amb l'Encesa de Llums. L'acte, presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, servirà, també, per presentar la imatge de Nadal d'enguany.

Detalls de la il·luminació d'enguany

Pel que fa a la il·luminació nadalenca, en total, Sant Cugat disposarà de 396.718 punts de llums de tecnologia LED (49.718 més que l'any passat), 254 motius nadalencs, 280 arbres il·luminats, nou figures de gran volum 3D (regals, boles decoratives i arbres) i un cel de Nadal d'1'2 Km (des de la plaça de Lluís Millet i fins al final de l'avinguda de Cerdanyola). La renovació dels elements obsolets i l'ús de noves tecnologies permetrà reduir el consum energètic un 12%, situant-lo en 9.970kWh, enfront dels 11.342kWh de l'any passat.

Amb tot, des del dijous 1 de desembre i fins al dijous 5 de gener, els llums estaran encesos de 18 a 23 h els divendres i dissabtes, de 18 a 22 h de diumenge a dijous, de 18 a 00 h el 24 de desembre i el 5 de gener, i de 18 a 1 h el 31 de desembre.

Tot plegat s'ha presentat, aquest dijous, en una roda de premsa a càrrec del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo. A l'acte també hi ha assistit la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos.

El primer tinent d'alcaldia ha volgut destacar "el principi d'austeritat" que s'ha aplicat en l'enllumenat, un fet que permerà "reduir la despesa energètica i la contaminació".

Fires i Trenet de Nadal

Per tal d'impulsar el comerç local, s'instal·larà, a la plaça d'Octavià, la tradicional Fira de Nadal, entre els dies 1 i 24 de desembre, amb 11 casetes d'establiments i 16 carpes d'Artesans de Sant Cugat. D'altra banda, del 2 al 5 de gener, la Rambla del Celler acollirà la Fira de Reis, que comptarà amb un total de 75 casetes.

Finalment, torna el Trenet de Nadal, al qual s'hi podrà accedir amb un tiquet de compra d'un establiment de Sant Cugat d'un mínim de cinc euros.

El tren circularà en horari de matí d'11 a 14.30 h, amb la darrera sortida a les 14 h, i, d'horari de tarda, de 17 a 20.30 h, amb la darrera sortida a les 20 h.
  • Els dies laborables entre el 5 i el 22 de desembre, el tren només circularà a la tarda.
  • El 23 de desembre i del 27 al 4 de gener, el tren circularà al matí i a la tarda.
  • Els dies 24 i 31 de desembre, només al matí.
  • El dia 29 de desembre, només a la tarda.
  • El dia 5 de gener, el tren quedarà reservat per a la cavalcada.
  • Els caps de setmana i festius, el tren circularà al matí i a la tarda.
  • Els dies 25 i 26 de desembre, i l'1 de gener, el tren no circularà.
  • El 8 de desembre, el tren només circularà a la tarda.

  • Enguany el Trenet comptarà amb la Isabel, un personatge interpretat per l'actriu santcugatenca Gisela Figueras, que interactuarà amb els passetgers i promocionarà el comerç local.

    Més novetats per impulsar el comerç

    Una altra de les novetats d'enguany és l'Holograma de Nadal, que es projectarà al Celler Modernista, del 15 de desembre al 5 de gener, de 18 a 21 h. D'altra banda, el 29 de desembre, els assentadors del mercadet dels dijous oferiran, de 9 a 14.30 h, a la plaça d'Octavià, una xocolatada amenitzada.

    Una altra iniciativa nova serà 'El Tió Canta'. Del 3 al 24 de desembre s'ubicaran tres tions, un davant de l'Escola de Música, un altre a la plaça de la Vila i un tercer a la plaça de Lluís Millet. Per allà hi passaran diferents grups locals per oferir actuacions musicals. A més, la ciutat s'omplirà de música nadalenca de la mà de diferents corals de la ciutat.


    Nadal als mercats

    Els mercats també s'han contagiat amb l'esperit nadalenc. Al mercat de Torreblanca se celebrarà el Caga Tió, el divendres 23 de desembre, de 17 a 20 h, i el dissabte 24 de desembre, d'11 a 14 h. També hi haurà un patge reial, el dimecres, 4 de gener, de 17 a 20 h, i el dijous, 5 de gener, d'11 a 14 h. Finalment, el dijous, 5 de gener, es realitzarà un sorteig de 2.500 euros en vals de compra.

    Al mercat de Mira-sol se celebrarà el Sorteig de Nadal, entre el 5 i el 22 de desembre, en horari comercial. A més, hi haurà la visita del Pare Noel, el 23 de desembre, de 17.30 a 19.30 h, i el 24 de desembre, d'11 a 13.30 h. Per acabar, els Patges Reials faran acte de presència el 3 de gener, de 17.30 a 19.30 h.

    Al mercat de Volpelleres hi assistirà el Pare Noel el 23 de desembre, de 17.30 a 19.30 h i, els Patges Reials, de les 17.30 a les 19.30 h.


    Pere Soler

    Hem aplicat un principi d'austeritat en l'encesa dels llums. Intentarem no tenir els llums més encesos del que és necessari, i així podrem allargar la temporalitat, i a la vegada, els llums són sostenibles, i això ens crearà una reducció de despesa i de contaminació.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.