Prop d'una cinquantena de santcugatencs col·laboren en la neteja del bosc de Collserola

L'acció ha estat coordinada per l'associació Collserola Sport Respecte Ciclisme i ha comptat amb l'ajuda d'un educador ambiental


  • Comparteix:

Imatge prèvia a la neteja del Parc Natural de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge prèvia a la neteja del Parc Natural de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Prop d'una cinquantena de santcugatencs han participat a la recollida d'escombraries al bosc de Collserola organitzada per l'associació Collserola Sport Respecte Ciclisme conjuntament amb altres entitats d'acció cívica aquest dissabte al matí. La iniciativa ha estat impulsada amb l'objectiu de millorar l'estat del parc natural. Els voluntaris s'han concentrat al Pi d'en Xandri, amb bosses i guants d'un sol ús, i s'han dividit en diferents grups per intentar ser eficients i cobrir el màxim d'espai possible.

"Sovint es veu a la gent que practica bicicleta tot terreny com enemics de la natura i és tot el contrari, nosaltres el que volem és tenir-la en el millor estat possible", defensa en Xavier Serret, un dels presidents de Collserola Sport Respecte Ciclisme.

Considera que aquests tipus d'accions "no només són importants, també haurien de ser el més freqüent possible". A més, argumenta que "no s'ajuda prou a què les iniciatives populars vagin més enllà". De fet, el mateix Parc Natural de Collserola els hi ha reiterat que no superin el mig centenar de persones per evitar aglomeracions.

"Esperem que aquesta iniciativa creï consciència, el parc natural necessita més voluntariat en tots els seus aspectes", conclou el participant.

L'acció ha estat supervisada per un educador ambiental, representant del Parc Natural de Collserola, que ha contribuït en l'organització, la detecció de punts d'acumulació de deixalles i la classificació de la brossa, perquè és habitual que després de la recollida "hi hagi dificultats per saber què fer amb les grans bosses plenes", sentencia l'ambientòleg, Ignasi Casaus.

També hi ha assistit Bibiana Tesanovic, membre del Consell de Ciutat, de Fridays For Future i SOS Bosc Volpelleres, que va contribuir activament en la coordinació de la recollida d'escombraries amb l'ajuda de Glòria Arribas, del Servei d'Ús Públic, Divulgació i Educació Ambiental de l'Ajuntament de Sant Cugat.


Xavier Serret

Hem organitzat una acció de recollida de brossa, que hi ha molta al Parc Natural de Collserola, perquè estimem que no hi ha prou mitjans per tenir-lo en l'estat que hauria d'estar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.