La FAV demana la intervenció del Síndic de Greuges per reduir les llistes d'espera en les especialitats


  • Comparteix:

Ë,l temps d'espera arriba als 12 mesos en algunes especialitats, com oftalmologia

Ë,l temps d'espera arriba als 12 mesos en algunes especialitats, com oftalmologia

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat ha fet arribar una queixa al Síndic de Greuges per denunciar les 'inadmissibles' llistes d'espera que es registren en les especialitats mèdiques als CAPs de la nostra ciutat. La FAV assegura que en alguns casos el temps d'espera arriba als 12 mesos i considera que aquest és un element dissuassori per a alguns usuaris, que per això decideixen recórrer a la sanitat privada.

En concret, la FAV assegura que les llistes d'espera als dos CAPs de Sant Cugat arriben ja als 12 mesos en el cas de l'especialitat d'oftalmologia, 8 mesos en neuro-psiquiatria, mig any en reumatologia i 4 mesos en urologia, entre d'altres. Els temps d'espera més curts es produeixen en cirurgia menor -10 dies-, cardiologia -6 dies- i psiquiatria -1 mes-.

La FAV assegura que les llistes d'espera de les especialitats han anat creixent a Sant Cugat almenys des de l'any 2000, i per això han demanat la intervenció del Síndic de Greuges perquè es destinin més recursos humans i materials per reduir els temps d'espera de manera urgent. Sentim el secretari de la FAV, Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

Hem fet una queixa al Síndic de Greuges perquè les llistes d'espera per especialitats són inadmissibles a Sant Cugat. Fa temps que ho diem i no s'hi ha posat remei.


La insuficient dotació de mitjans humans i materials als CAPs es demostra, segons la FAV, pel nombre d'hores de visita a la setmana dels especialistes a Sant Cugat. En l'especialitat de reumatologia, no se superen les dues hores i mitja setmanals; en oftalmologia, dermatologia, traumatologia i otorrino s'arriba a les 4 hores setmanals; i pel que fa a endocrinologia, reumatologia i neuro-psiquiatria, els especialistes només visiten durant poc més de 5 hores setmanals.

Aquest fet, segons la FAV, té un important efecte dissuassori per a alguns pacients que, si s'ho poden permetre econòmicament, prefereixen recórrer a centres de medicina privada per evitar les llistes d'espera de la sanitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.