La Floresta atorga la 'Declaració d'orgull florestà' a Pedro José Martín

Al consell de barri d'aquest dimecres també s'ha parlat del nou reglament dels consells i d'altres temes importants del barri

Imatge del consell de barri d'aquest dimecres a la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 30/nov/22 per Sara Bella

El consell de barri de la Floresta ha atorgat la 'Declaració de l'orgull florestà' a Pedro José Martín, fundador de l'Olimpyc i de l'Agrupació Teatral la Floresta, que va morir a l'agost a 90 anys. La distinció, que ha estat recollida per la seva filla, ha servit per recordar les aportacions al barri de Martín, de qui s'ha dit que va ser 'un dinamitzador absolut' i 'una persona que era impossible no estimar-la', entre molts altres elogis. A banda d'aquest reconeixement, la sessió també ha servit per fer un repàs dels temes que preocupen al veïnat, explicar l'estat dels pressupostos participatius de 2020-2021 i donar a conèixer la proposta de modificació del reglament dels consells de barri, un punt que ha encès el debat.


Modificació del reglament dels consells de barri

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha anunciat la constitució d'una comissió d'estudi amb representació dels diferents barris per actualitzar el reglament i donar resposta a les reivindicacions de la Floresta en relació amb l'assumpció de competències i l'augment de la capacitat de decisió del barri. Dins dels punts a tenir en compte en l'actualització, per això, Sànchez només ha mencionat la definició de la distribució actual en sis consells de barri, la incorporació de nous canals de comunicació i participació i la incorporació del registre de participació.

Un plantejament que, segons el veí del barri Ramon Piqué, "té limitacions de base", ja que, segons diu, "primer hauríem de modificar els reglaments de participació ciutadana, i no començar la casa per la teulada". Piqué considera que amb les premisses de l'Ajuntament "no serà possible dur a terme els canvis que nosaltres plantejàvem". Uns canvis que s'han treballat durant gairebé dos anys de forma conjunta entre florestans i Ajuntament.

El president del consell, Marco Simarro, s'ha mostrat comprensiu amb el fet "que la proposta actual no convenci", però també ha llançat un missatge esperançador i ha assegurat que "gairebé el 100% del que voleu, es podrà fer". Davant l'escepticisme dels veïns i per iniciativa de Piqué, s'ha arribat a l'acord que es faria un consell de barri específic sobre aquesta qüestió que, segons Piqué, "serveix per decidir com ens autogovernem i ens autogestionem".

Més projectes en curs al barri

El president del consell ha fet un repàs dels projectes de reurbanització en curs, com el carril bici i de vianants entre la Floresta i Valldoreix, que ja està en marxa i que hauria de finalitzar en un termini de 17 mesos, "ja que es farà per trams per no entorpir en cap moment el trànsit".

Simarro també ha avançat que les obres d'asfaltat i reordenació d'avinguda Verge de Montserrat s'efectuaran entre el 12 i el 23 de desembre, ha explicat les millores que ja s'han efectuat al Casino, tot i que els treballs de pintura, pel que ha assegurat, es faran el 2023, i ha explicat també les obres d'urbanització del carrer Ginjoler i el soterrament de la línia de mitja tensió.

Respecte als pressupostos participatius de 2020-2021, ha fet un repàs dels que ja estan executats, com l'ampliació de l'skatepark, la instal·lació de taules de ping-pong i la neteja de boscos, entre d'altres, així com també dels que estan en procés, com el condicionament del descampat de la plaça del Centre o l'arranjament del caminet de l'estació a la Plaça del Centre.

Preocupacions del veïnat

En el torn de paraules, els veïns han mostrat inquietud respecte a l'endarreriment de les obres d'Emeterio Escudero i han demanat que, mentre no es faci la reurbanització, s'arreglin els forats "per la seguretat del barri".

També s'han posat sobre la taula els horaris variants del CAP de la Floresta, la necessitat de revisar el projecte del camí escolar a causa de la construcció d'una rotonda, la falta de llum al parc de la Mimosa i la reubicació de la ràdio del barri al Centre Social i Sanitari.