El Dincat reclama un nou model d'inserció laboral més inclusiu

El Dincat ha publicat una serie de propostes amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


  • Comparteix:

Fotografia d'un dels treballadors del Centre Especial de Treball que col·labora amb el taller de Moragas / foto: Taller de Moragas

Fotografia d'un dels treballadors del Centre Especial de Treball que col·labora amb el taller de Moragas / foto: Taller de Moragas

El Dincat reclama un model d'inserció laboral més inclusiu i sostenible en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora aquest dissabte. L'organització alerta que només una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina i demana un compromís per part de l'administració pública, les empreses i la societat en general. Representants del Dincat van mantenir una reunió amb el conseller de Treball, Roger Torrent, per traslladar-li les seves inquietuds i propostes per aquest nou model més inclusiu.

Amb aquestes propostes, el Dincat reclama a la Generalitat millorar els recursos destinats a la creació i manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual als Centres Especials de Treball; impulsar l'ocupació a l'empresa ordinària desenvolupant el treball amb suport; organitzar convocatòries d'oposicions de funcionariat públic reservades a les persones del col·lectiu; i aplicar polítiques de formació professional adaptada i d'acompanyament a les persones envellides prematurament.

També reclamen al govern estatal millorar el finançament per desenvolupar les polítiques d'ocupació a Catalunya; augmentar l'actual quota de reserva del 2% de llocs de treball fins a un 4% -reservant un mínim de l'1% per a les persones amb discapacitat intel·lectual- i establir mecanismes contundents per garantir el seu compliment, ja que asseguren que actualment no es respecta. Exigeigen també establir els canvis necessaris per garantir l'accés a la jubilació anticipada, tenint en compte l'envelliment prematur i menor trajectòria professional, així com permetre la compatibilitat entre la feina remunerada i les prestacions econòmiques de caràcter assistencials.

El Taller Jeroni de Moragas de Sant Cugat és una de les entitats que formen part del Dincat. Segons la membre de l'entitat Núria Tresserras, amb la campanya 'Volem i podem treballar' tenen l'objectiu de "fer visible que aquestes persones tenen tots els drets a poder tenir una ocupació, i tenen les habilitats i les competències".

Tresseras ha afegit que "si una persona té dificultats o un tarannà diferent del que estem acostumats, potser no sabem que al darrere hi ha persones amb una força de voluntat brutal, amb moltíssimes ganes de fer, i han de tenir la mateixa igualtat d'oportunitats que qualsevol".


Nuria Tresserras

L'objectiu és fer visible que aquestes persones tenen tots els drets a poder tindre una ocupació i tenen les habilitats i les competències. Segurament amb els suports que se'ls hi pugui donar, amb aquests suports, aconseguiran trencar amb totes les barreres i els obstacles que tenen en aquest moment amb qualsevol feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.