[FAQ] Un tren a Barcelona cada dos minuts i mig: com canviaran els FGC?

10 coses que has de saber sobre l'ampliació de la freqüència dels Ferrocarrils que afecta Sant Cugat


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) augmenta les freqüències de pas de la línia Barcelona-Vallès a partir del divendres 9 de desembre. Aquesta ampliació pretén solucionar l'increment de la demanda que hi ha hagut els últims anys des que es van prolongar les línies de Terrassa i Sabadell. Per augmentar la capacitat de la línia i aprofitar la infraestructura, s'eliminaran els trens semidirectes que no paraven a totes les estacions, i entren en servei 15 trens nous que permetran reduir a la meitat el temps d'espera de cada tren. De Sant Cugat a Barcelona hi ha un tren cada dos minuts i mig a l'hora punta del matí; un cada quatre a la tarda; i un cada 5 la resta d'horaris.


AMB QUINA FREQÜÈNCIA CIRCULARAN ELS TRENS?
  • Entre Sant Cugat i Barcelona: Cada 2,5 minuts en hora punta, cada 4 a les hores més intenses de la tarda, i cada 5 minuts en servei bàsic.
  • Entre Sant Cugat i Terrassa o Sabadell: Cada 5 minuts en hora punta; cada 8,5 a les hores més intenses de la tarda; i cada 10 minuts en servei bàsic.


  • QUÈ ES CONSIDERA HORA PUNTA?
    Al matí, la franja de 7.30 h a 9.30 h es considera hora punta, i s'estableix un servei bàsic per a la resta de la jornada.

    QUINA FREQÜÈNCIA HI HAURÀ ELS DIES LABORABLES DES DE SANT CUGAT?
  • De dilluns a divendres, de 7.30 h a 9.30 h, cada 2,5 minuts cap a Barcelona i cada 5 minuts cap a Sabadell i Terrassa.
  • De dilluns a dijous de 9.30 h a 17 h, i els divendres i vigílies de festiu de 9.30 h a 15 h, cada 5 minuts cap a Barcelona i cada 10 minuts cap a Sabadell i Terrassa.
  • De dilluns a dijous de 17 h a 20 h i els divendres i vigílies de festiu de 15 h a 20 h, cada 8 minuts cap a Barcelona i cada 4 minuts cap a Sabadell i Terrassa.
  • Abans de les 7.30 h la freqüència va creixent, i després de les 20 h decreix.

  • CONSULTA L'HORARI CONCRET DE LA LÍNIA S1-TERRASSA

    CONSULTA L'HORARI CONCRET DE LA LÍNIA S2-SABADELL

    QUINA FREQÜÈNCIA HI HAURÀ ELS CAPS DE SETMANA I FESTIUS DES DE SANT CUGAT?
    De 8 h a 22 h, cada 10 minuts cap a Barcelona i cada 20 minuts cap a Sabadell i Terrassa.

    QUINS TRENS S'ELIMINEN?
    Desapareixen els trens semidirectes, és a dir, les línies S5 Sant Cugat, S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí. Totes les línies pararan a totes les parades i, per tant, els trens que abans no paraven a Sant Gervasi, la Bonanova i les Tres Torres, ara sí que ho faran.

    AMB L'ELIMINACIÓ DELS SEMIDIRECTES, ELS TRENS TRIGARAN MÉS TEMPS A ARRIBAR AL SEU DESTÍ?
    No. Trigaran el mateix temps, perquè tot i que amb el nou servei els trens s’aturen a totes les estacions, amb el nou sistema de circulació es guanya regularitat -mateix nombre de parades i mateixos punts de frenada- que permet retallar els minuts que es guanyen.

    ES PODRIEN ESCURÇAR MÉS LES FREQÜÈNCIES?
    No. Amb aquests canvis, la capacitat de la línia Barcelona-Vallès està al límit màxim.

    ELS TRENS DE CADA LÍNIA SEGUIRAN SORTINT DE LES MATEIXES VIES?
    Amb el nou sistema, les vies de sortida de Plaça Catalunya ja no estaran prefixades segons la línia i, per tant, ja no sortiran d'una via concreta. La informació de vies de sortida s'indicarà tant pels monitors com per megafonia.

    COM PUC SABER ELS HORARIS DE PAS DELS TRENS?
    A partir 9 de desembre, les pantalles d'informació de les estacions comunicaran les hores de pas dels trens però també el temps que queda perquè que passi el proper tren. S’utilitzarà un sistema o l’altre en funció del temps que resti. A la pàgina web d’FGC, l’app o les vitrines de les estacions, es podran continuar consultant els horaris de pas dels trens per línia i estació.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.