Ingla: 'Ens falta molta educació viària, és intolerable que hi hagi vehicles que aparquin o circulin pel carril bici'

L'alcaldessa admet que l'Anella Verda és "perfectible" però que encara s'ha de fer compatible l'ús del vehicle privat amb les mobilitats sostenibles


  • Comparteix:

Els carrils bici de Sant Cugat sovint estan ocupats per cotxes mal aparcats i es fan servir per esquivar embussos per part de les motos, en especial a l'Anella Verda. Davant d'això, l'alcaldessa, Mireia Ingla, demana civisme a la ciutadania i recorda que hi ha una normativa que s'ha de complir. Preguntada per aquesta qüestió durant el programa 'Línia Directa' del Nucli Antic, Ingla ha assegurat que 'tenim Policia Local que va amb bicicleta per fer complir les ordenances'.

Un veí i activista a favor de la bicicleta a Sant Cugat, Leopold Galmes 'Poldi', li ha recordat a l'alcaldessa que cada dia es produeixen fets incívics als carrils bici de la ciutat, i que sembla que l'Ajuntament no els castiga. Per això li ha recordat en el programa que hi ha un compte de Twitter (@DCBStCugat) que quasi cada dia recull amb vídeo aquestes incidències. Ingla li ha dit que mai comenta ni respon aquest tipus de tuits, però que "en pren nota".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que "qualsevol ciutat té el repte de fer compatible l'ús del vehicle privat, que és inevitable que es continuï fent servir, amb anar en bicicleta o a peu; ens ha tocat viure en aquest moment". Ingla ha dit també que comparteix amb Poldi moltes de les coses que diu "però després vaig a un altre lloc i se'm diu el contrari, que estem fent la vida impossible als cotxes privats, i ho acceptem perquè és la realitat que tenim i assumeixo el repte".

Sant Cugat té ara mateix el doble de vehicles que tenia l'any 2000 i, en canvi, els carrers principals de la ciutat són exactament igual que quan hi havia la meitat d'habitants i de cotxes.

"L'Anella Verda segur que és perfectible i l'anem revisant, però ens falta molta educació viària, és intolerable que hi hagi vehicles que aparquin o circulin pel carril bici", ha conclòs.


Mireia Ingla

L'anella verda segur que és millorable i l'anem revisant. Ens falta molta educació viària, vehicles que aparquen al carril bici, o vehicles que avancen pel carril bici és intolerable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.