Veïns de Mira-sol demanen mesures per evitar inundacions i l'Ajuntament diu que les obres començaran en breu


  • Comparteix:

L'Associació de Veïns Sant Joan es queixa del retard en les obres de desdoblament de la riera

L'Associació de Veïns Sant Joan es queixa del retard en les obres de desdoblament de la riera

L'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol adverteix que emprendran accions legals contra l'Ajuntament si aquesta primavera es produeixen aiguats que provoquin inundacions al districte. L'entitat veïnal es queixa que l'equip de govern porta mesos de retard en el projecte de desdoblament de la xarxa de pluvials i adverteix que, segons els estudis, el risc d'inundació al districte és elevat. Des de l'equip de govern, la tinent d'alcalde de Territori assegura que les obres començaran en breu i que el projecte té la màxima prioritat.

El president de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel, ha intervingut al ple municipal del mes de març per preguntar a l'equip de govern sobre el calendari d'inici de les obres per augmentar la capacitat de la xarxa de pluvials del districte. Àngel ha recordat que el govern municipal es va comprometre fa uns mesos a posar 'fil a l'agulla' abans de la primavera, per evitar que els aiguats puguin provocar inundacions a una part de Mira-sol. De fet, el projecte executiu per desdoblar la riera ja estava aprovat i pendent de licitació, però ara, segons ha explicat el portaveu veïnal, ha sorgit una nova proposta que passaria per construir un dipòsit.

Josep Maria Àngel ha dit que si l'equip de govern no ofereix una solució immediata i es produeixen inundacions aquesta primavera, l'entitat veïnal portarà l'Ajuntament als tribunals.

Josep Maria Àngel

Diguin quan començaran les obres, però no ens enganyin. Si hi ha aiguats importants aquesta primavera, aviso que portarem als tribunals a l'Ajuntament.


A més, Àngel també ha reiterat la preocupació dels veïns de Mira-sol pel projecte de desdoblament de la xarxa d'aigües residuals, que segons l'entitat també s'ha anat retardant en els últims mesos, tot i que el projecte executiu està realitzat.

Des de l'equip de govern, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que el projecte s'ha retardat perquè l'equip de govern ha donat instruccions a la Junta de Compensació de la zona perquè replantegi el projecte sobre la base del projecte executiu aprovat. Conesa ha dit que el calendari de les obres estarà disponible en breu i que el tema és una prioritat per a l'equip de govern.

Mercè Conesa

Hem donat instruccions a la Junta de Compensació perquè comencin a ploantejar el desdoblament dels pluvials prenent com a base el projecte executiu aprovat. Molt aviat ens passaran el calendari, li hem donat màxima prioritat.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha explicat que fa uns 10 dies l'Ajuntament va rebre el projecte de desdoblament i que ara els tècnics municipals l'estan analitzant, amb l'objectiu d'aprovar-lo inicialment en la propera Junta de Govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.