Sant Cugat repeteix com a municipi català amb més persones amb estudis superiors

La ciutat és, a més, la segona de Catalunya amb un percentatge menor de persones a l'atur


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una aula durant les proves de la selectivitat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una aula durant les proves de la selectivitat / Foto: ACN

Sant Cugat va ser l'any 2021 el municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants amb el percentatge més alt de població titulada amb estudis superiors: un 61,5%. Són dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que situen la ciutat, amb 47.309 titulats superiors, al tercer lloc en el rànquing estatal. Aquestes dades van de la mà del percentatge de persones aturades: amb un 4,5%, Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya i la quarta de l'Estat espanyol amb una taxa d'atur més baixa, només per darrere de Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte i Sant Just Desvern.

CONSULTA AQUÍ LES DADES DE L'INE

D'aquesta manera, Sant Cugat es manté un any més com la ciutat catalana amb més persones amb titulacions superiors. Comparada amb els municipis veïns, la ciutat té un percentatge molt destacat. A Rubí el percentatge arriba al 29,5% i a Cerdanyola és del 38,2%; a les capitals, la xifra supera el 30% per poc: Terrassa amb un 30,8% i Sabadell amb un 30,1%. A l'altra banda de Collserola, Barcelona presenta un percentatge més elevat, un 46,4%, encara lluny del de Sant Cugat.

Comparació dels municipis veïns de Sant Cugat / Font: INE

Comparació dels municipis veïns de Sant Cugat / Font: INE / Foto: Cugat Mèdia


Així, a Sant Cugat només hi ha 4.686 habitants que només tenen el certificat d'educació primària o inferior i 9.596 que van cursar fins a la primera etapa d'educació secundària (ESO). La segona etapa de l'educació secundària (batxillerat) i l'educació postsecundària no superior (cicles formatius de grau mitjà) la van assolir 15.004 habitants. Finalment, on Sant Cugat despunta és en l'educació superior: 47.309 titulats superiors.

Nivell d'estudis de la població de Sant Cugat / Font: INE

Nivell d'estudis de la població de Sant Cugat / Font: INE / Foto: Cugat Mèdia




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.