Això és el que la nova intel·ligència artificial ChatGPT sap de Sant Cugat

Cugat Mèdia conversa sobre la ciutat amb el model d'IA del qual tothom en parla

Imatge de la conversa amb ChatGPT / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 9/des/22 per Anna González / Alba Triadó

ChatGPT és un model nou d'intel·ligència artificial (IA) que ha despertat la curiositat de milers d'usuaris. S'ofereix en obert -només cal inscripció- i permet formular preguntes, a les quals la intel·ligència artificial respon simulant d'una manera molt propera i coherent el llenguatge humà. Cugat Mèdia ha volgut posar a prova aquesta nova eina en una conversa sobre Sant Cugat i això és el que respon ChatGPT.

Què sap de Sant Cugat?


Captura de pantalla del xat amb l'IA ChatGPT / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

ChatGPT no té cap problema en ubicar Sant Cugat. Opta per situar-la dins de l'Estat espanyol, sense referències a Catalunya, però dins la comarca del Vallès Occidental. En dona alguns detalls de població i serveis, i la destaca com una ciutat agradable per viure, especialment pel seu entorn verd, el patrimoni i les connexions. "En resum, és una ciutat atractiva i pròspera", assegura el robot.

Política vs patrimoni


Captura de pantalla del xat amb l'IA ChatGPT / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

Tot i que ofereix detalls sobre el municipi, l'àmbit polític és encara desconegut per ChatGPT. No sap qui governa ni qui està al capdavant del consistori, ja que, assegura, no té accés a Internet.

Pel contrari, s'anima destacar el patrimoni de Sant Cugat i, especialment, el Monestir. Això sí, li atribueix algunes incorreccions com, per exemple, la presència d'un jardí botànic.

Què és Sant Cugat per a ChatGPT?


Captura de pantalla del xat amb l'IA ChatGPT / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

Més encertada és aquesta intel·ligència artificial quan es refereix a l'entorn. En destaca Collserola, així com els equipaments esportius, per considerar el municipi un espai idoni per a l'exercici.

Més enllà dels errors i la manca d'informació, el robot és capaç de simular el llenguatge humà i fer-ho amb coherència d'una manera fins ara mai vista i assequible per a qualsevol usuari. És qüestió de temps, i entrenament, que ChatGPT es posi al dia de Sant Cugat. Seguir Cugat Mèdia pot ser una bona opció.