El Govern assumeix la responsabilitat d'execució dels intercanviadors ferroviaris de Sant Cugat

Els Pressupostos Generals de l'Estat reserven 20 milions d'euros per a les connexions de FGC amb Rodalies a Volpelleres i Hospital General


  • Comparteix:

El conseller Juli Fernández atén els mitjans / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El conseller Juli Fernández atén els mitjans / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La Generalitat de Catalunya 'assumeix la responsablitat de l'execució de les obres' dels intercanviadors de FGC amb Rodalies a Volpelleres i Hospital General. El conseller de Territori, Juli Fernández, ho ha dit aquest divendres a Sant Cugat, aprofitant la posada en marxa de les noves freqüències de pas dels FGC. Fernández ha apuntat aquests projectes, que tenen reservats als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) una partida de 20 milions d'euros, estan pendents ara que finalitzin els estudis informatius i licitacions pertinents. Un cop superats aquests tràmits, la pilota quedarà a la teulada del Govern: 'Volem responsabilitats, no excuses', ha dit el responsable del Departament de Territori.

Fernández ha concretat que els treballs seran més laboriosos a Volpelleres, ja que l'andana de l'estació de Rodalies (línia R8) s'haurà de desplaçar fins a tocar de l'estació de FGC de Volpelleres. "La connexió d'aquestes dues estacions ens permet fer un primer pas cap a una connexió entre els vallesos a través estacions de Sant Cugat", ha explicat el conseller, que ha recordat que l'executiu català té sobre la taula el repte d'una mobilitat "orbital", que connectaria les línies de FGC del Vallès i Llobregat - Anoia fent servir l'entramat de Rodalies. "És la manera menys difícil", ha reconegut el titular de Territori.

La posada en marxa de les noves freqüències de pas de la Línia del Vallès de FGC, sumada als dos nous intercanviadors, fan que Sant Cugat esdevingui, segons el conseller, "el punt principal mobilitat ferroviària al Vallès".

El futur barri de Ca n'Ametller, vinculat al soterrament de vies

Durant l'atenció als mitjans d'aquest divendres, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que el govern de Sant Cugat té prevista una reunió amb Adif la setmana vinent per abordar el soterrament de les vies de Rodalies que passen per la ciutat. Aquest és un punt clau per poder tirar endavant el desenvolupament del futur barri de Ca n'Ametller.


Juli Fernández

El que perseguim és garantir l'execució d'aquestes infraestructures. No volem excuses, volem responsabilitats perquè hi hagi millores per la vida de la gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.