Quatre de cada 10 santcugatencs aparcarien el cotxe amb una millora del transport públic

La majoria de santcugatencs prefereixen anar a peu en els desplaçaments per dins el municipi


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament (Localpres)

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament (Localpres)

El 37% dels santcugatencs deixaria el cotxe o la moto si millorés la xarxa de transport públic. Així ho recull una enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona, que situa els vehicles motoritzats privats com el principal mitjà de transport en els desplaçaments per dins el municipi per al 34% dels santcugatencs, una xifra superior a la mitjana de la resta de municipis de la demarcació. Tot i així, la majoria -el 51%- dels veïns opta per desplaçar-se a peu dins la ciutat, malgrat també ser inferior al conjunt de la demarcació (57%).

Els únics àmbits sostenibles amb els quals Sant Cugat se situa per sobre de la mitjana barcelonina són la bicicleta i els patinets i ginys elèctrics. En aquests casos, el 5% dels enquestats santcugatencs opta per la bicicleta respecte al 2% en què se situa la demarcació. El mateix passa amb els patinets i altres ginys, que són l'opció per a l'1,5% dels veïns del municipi, lleugerament superior a l'1,2% de la demarcació. En el cas del transport públic, és el mitjà utilitzat per al 8% dels santcugatencs, mentre que la mitjana de la resta de municipis s'alça fins a gairebé el 14%.

Mitjans de transport

Mitjans de transport / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

Per propiciar un canvi cap a un transport més sostenible, la gran majoria d'enquestats reclama millores a la xarxa de transport públic. Més d'un terç dels enquestats assegura que deixaria el cotxe o la moto si hi ha millores en aquest àmbit. Un altre 5% ho associa a una baixada del preu i també un 5% a un canvi de feina. El 4,4% a millores en la xarxa ciclable. Tot i així, fins al 24,3% no canviaria el cotxe o la moto sota cap condició.

Condicions per canviar el cotxe o la moto

Condicions per canviar el cotxe o la moto / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

CONSULTA LA PROPOSTA DE LA FUTURA XARXA D'AUTOBUSOS URBANS DE SANT CUGAT

Canvi climàtic

Més de la meitat dels santcugatencs està molt o bastant satisfet del compromís de l'Ajuntament amb la conservació del medi ambient i amb la lluita contra el canvi climàtic. En concret, un 67,6%, una xifra superior a la mitjana de la demarcació (54,2%) i de la comarca (56,6%). Per contra, el 23,1% està poc o gens satisfet amb les polítiques ambientals del consistori.

Gestió municipal contra el canvi climàtic

Gestió municipal contra el canvi climàtic / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE

Metodologia de l'enquesta

Les dades referents a Sant Cugat que recull el Dibaròmetre de la Diputació de Barcelona s'han obtingut de l'enquesta realitzada als 80 municipis de la demarcació de més de 10.000 habitants. En total s'han realitzat 30.000 enquestes, 400 per municipi, entre el gener i l'octubre d'aquest any, seguint quotes de sexe i edat. El marge d'error associat a cada municipi és de 5 punts percentuals.

POTS CONSULTAR AQUÍ TOTES LES DADES DEL DIBARÒMETRE



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.