La flautista Elisabet Franch guanya el premi Talent 2022 en Música i Composició

La santcugatenca s'endú el premi pel disc 'Franch plays Franck', publicat aquest 2022


Temes relacionats

La flautista santcugatenca Elisabet Franch presenta nou disc al Teatre-Auditori (13/mai/22)


  • Comparteix:

Elisabet Franch amb el guardó / Foto: Cedida

Elisabet Franch amb el guardó / Foto: Cedida

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha guanyat el Premi Talent 2022 en Música i Composició pel disc 'Franch plays Franck'. La música ha explicat a Cugat Mèdia que rebre aquest guardó 'és una satisfacció personal molt gran, ja que significa la meta després de tot l'esforç que hi ha hagut darrere del disc'. El treball, publicat per Sony Classical, va gestar-se el 2020, enmig de la pandèmia, i es va presentar al Teatre-Auditori el maig d'enguany. 'Va ser molt emotiu que el mateix dia que s'estrenava el disc internacionalment, nosaltres estàvem a Sant Cugat, presentant-lo amb la gent de casa', ha explicat Franch.

L'artista ha reconegut que "va haver-hi moments en que va estar a punt de no seguir endavant amb el projecte", però que, "per sort, va tenir el suport incondicional de la seva família, que la va animar a continuar". Per aquest motiu, Franch admet que "quan li arriben aquests reconeixements, encara li fan més il·lusió i li agafa més estima al projecte".

La santcugatenca considera que "el premi arriba en un moment molt bo perquè ara estic establerta aquí i tenir reconeixements a casa reforça tota la carrera que he fet i que vull seguir fent".

La flautista va rebre formació musical a Sant Cugat, a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i actualment és flauta assistent de solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Al llarg de tota la seva trajectòria, ha acumulat nombrosos reconeixements internacionals i aquest 2022, també ha estat premiada amb la medalla d'or dels Global Music Awards en la categoria d'àlbum de música clàssica pel seu disc 'Franch Plays Franck'.

Els Premis Talent

Des de fa vuit anys, la Fundació Impulsa Talentum atorga els Premis Talent, que reconeixen projectes innovadors catalans en més de 30 categories diferents. Unes categories que enguany s'organitzen en cinc grans blocs: Economia, Ciència i Tecnologia, Humanisme, Sostenibilitat i Cultura. L'acte d'entrega dels premis del bloc Cultura i Art ha tingut lloc al Reial Cercle Artístic de Barcelona. Aquesta categoria té la voluntat de reconèixer la tasca dels creadors que no han deixat d'innovar durant els temps crítics de la pandèmia, i que han demostrat la importància de la cultura.


Elisabet Franch

Em fa molta il·lusió rebre aquest premi. És la meta després de tot l'esforç que hi ha hagut darrere d'aquest disc. Rebre un reconeixement d'aquest tipus al costat d'altres persones amb una trajectòria increïble és una satisfacció personal molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.