L'AV Propietaris de Torre Negra reactiva la demanda de 400 milions contra l'Ajuntament

L'entitat exigeix a l'Ajuntament una compensació per la conversió del sector de la Torre Negra en sòl no urbanitzable


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del sector de la Torre Negra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del sector de la Torre Negra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra ha reactivat el procediment d'una reclamació patrimonial de 400 milions d'euros com a compensació per la conversió del sector en sòl no urbanitzable. És la nova maniobra de l'entitat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat en ferm el recurs contra la modificació del PGM aprovada per l'Ajuntament per protegir aquesta zona. Els petits propietaris que configuren el col·lectiu sumen una mica menys de la meitat de les 165 hectàrees en disputa des de fa més de dues dècades.

Des de l'Ajuntament, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha apuntat que "l'Ajuntament té dret a decidir si es vol transformar un sòl o no". "No tenim pressa: volem preservar això i no hem de pagar res per aquesta transformació", ha assegurat, tot avançant que "si hi ha judici defensarem la postura municipal".

El president de l'AV Propietaris de Torre Negra, Pere Feliu, ha explicat, en declaracions a Cugat Mèdia, que des de l'entitat comprenen que l'Ajuntament decideixi declarar la zona com a no urbanitzable, però que no entenen per què no es compensa el veïnat. "Com que no volen entrar amb intercanvis, malgrat les mil propostes que hem fet a la baixa, no tenim més remei que fer una petició de greuge econòmic", ha dit Feliu. La demanda recupera així la taxació feta el 2013 que xifrava en poc més de 270 euros per metre quadrat, que sumen 400 milions entre tots els propietaris.

En tot cas, l'AV Propietaris de Torre Negra manté la predisposició per trobar una solució pactada, lluny dels tribunals. "Si això s'hagués fet bé, estaria solucionat fa 20 anys", ha lamentat Feliu. En aquest sentit, Duch deixa la porta oberta a nous escenaris "per veure si hi ha possibilitat d'acord". "Si a Sant Cugat li interessa comprar aquests terrenys per fer una millor gestió dels sòls, ho farem", ha apuntat el regidor, que ha advertit, però, que aquest "no és l'objectiu" que es marca l'Ajuntament a dia d'avui.

El ple municipal de dilluns donarà compte de la sentència ferma que, amb la desestimació del recurs de l'AV Propietaris de Torrenegra, que fa que la ratificació de la protecció de l'entorn natural estigui més a prop. És l'últim recurs que queda desestimat pel TSJC; ara només en queda un, el de Núñez i Navarro al Tribunal Suprem.




Francesc Duch

No tenim pressa: volem preservar això i no hem de pagar res per aquesta transformació. L'Ajuntament té dret a decidir si es vol transformar un sòl o no. Si s'obren escenaris de negociació, evidentment seurem i parlarem.

Pere Feliu

Com que no volen entrar en intercanvis malgrat les propostes que hem fet a la baixa, no tenim més remei que fer una petició de greuge econòmic. Hem tingut uns perjudicis que s'han de compensar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.