Les postres nadalenques més populars de Sant Cugat

La pastisseria Sàbat, Gelats i Torrons Pros i el Dolç són alguns dels més populars


  • Comparteix:

Fotografia de torrons i pastissos de la pastisseria Sàbat / Foto: Cugat Mèdia

Fotografia de torrons i pastissos de la pastisseria Sàbat / Foto: Cugat Mèdia

Nadal és temps de dolços, torrons i neules, i a Sant Cugat hi ha alguns negocis que són autèntics especialistes en les postres més nadalenques. Els seus responsables expliquen els secrets que fan tan bons aquests dolços i quins són els productes estrella per aquest Nadal.



El primer local és la pastisseria Sàbat, amb locals al carrer de Santiago Rusiñol i a la rambla de Ribatallada, a més de l'obrador a Can Magí. Les botigues les segueixen portant la mateixa família Sàbat, un negoci familiar amb un gran sortit de torrons, neules i pastissos, tot artesanal. Però tenen un torró estrella per el Nadal, el torró de rovelló d'ou, que segueix la mateixa recepta que l'avi de l'actual mestre pastisser, Jaume Sàbat. Segons ha explicat, és una recepta encara més antiga que la mateixa pastisseria, de quan el seu avi treballava a un obrador de Barcelona.

Sàbat comenta que, tot i que intenten innovar, el públic demana sempre els plats més típics i tradicionals "els que sempre trobàvem quan anàvem a casa dels avis". També afirma que veuen una millor disposició de la gent i creuen que milloraran les vendes de l'any passat.

Una mostra d'això és l'establiment Gelats i Torrons Pros, fundat el 1983. De bon matí, la petita botiga al carrer de Santa Maria està plena de gom a gom per comprar els seus famosos torrons de crema i de coco.

La pastisseria Dolç per Yann Duytsche, al carrer Puig i Cadafalch, també compte amb un producte estrella. No és una pastisseria tan antiga com les altres dues, però, en els anys que porta oberta ha guanyat gran renom. En part gràcies al seu 'panettone', guardonat l'any 2016 i 2021 com el millor de tot l'Estat. Al 2017, també van guanyar el premi al millor panettone de xocolata del món.





Jaume Sàbat

El torró estrella és el de rovelló d'ou. Aquell típic que ja era de la fórmula del meu avi. El meu avi per part de pare era pagès, però per part de mare era pastisser a Barcelona. Tenim la recepta de Can Massana, una pastisseria que ja no existeix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.