El Via Crucis torna per segon any a Sant Cugat aquest Divendres Sant


  • Comparteix:

La processó recorrerà els carrers del voltant del Monestir

La processó recorrerà els carrers del voltant del Monestir

El Crist Crucificat tornarà a recórrer aquest Divendres Sant els carrers dels voltants del Monestir. I és que per segon any consecutiu es recupera a la nostra ciutat la tradició del Via Crucis, que sortirà del Monestir a les 9 del matí i passarà per la plaça Pere San, el carrer Sabadell i la Plana de l'Hospital, entre d'altres indrets. Els organitzadors de la processó esperen amb il·lusió que aquest any la tradició torni a aplegar centenars de santcugatencs, com ja va succeir l'any passat.

Els carrers i places del voltant del Monestir tornaran a acollir aquest Divendres Sant el Via Crucis, que es recupera per segon any consecutiu. Els organitzadors de la processó esperen amb il·lusió que aquesta tradició recuperada torni a aplegar centenars de santcugatencs, com va succeir l'any passat.
Escoltem a Pere Pahissa, un dels portadors del Crist Crucificat, en declaracions al programa 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Pere Pahissa

Tenim molta il.lusió i ens conformaríem amb el mateix aplec de gent que el passat any, encara que desitjem que s'apropin més ciutadans. Hem recuperat una tradició que il.lusiona a molts santcugatencs.


Aquesta tradició, diu Pahissa, il·lusiona a molts santcugatencs ja que alguns d'ells recorden els temps en què el Via Crucis era tota una tradició a Sant Cugat. De la seva banda Segundo Iglesias, un altre dels portadors, explica que la figura del Crist Crucificat ja va ser rehabilitada el passat any i que ara està en perfecte estat. Iglesias també ha volgut destacar l'esforç i la il·lusió per recuperar la tradició. L'escoltem.

Segundo Iglesias

La figura del Crist Crucificat està en bon estat ja perquè abans la fusta es trobava una mica corcada. Tenim molta il.lusió en celebrar altre cop aquesta tradició.


La figura del Crist Crucificat pesa uns 50 quilos i té uns dos metres d'alçada, fet que requereix una tècnica especial per carregar-la i que els portadors han estat practicant.

La processó sortirà a les nou del matí des del Monestir i després passarà per la plaça Pere San, el carrer Sabadell, la plaça Pep Ventura, la Plana de l'Hospital i la plaça Octavià, per acabar el seu recorregut, de nou, al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.