El govern estudia fer pedalable les galeries dels Túnels de Vallvidrera entre Sant Cugat i Barcelona

La plataforma BikeVidrera veu amb bons ulls l'estudi de viabilitat que vol fer la Generalitat


  • Comparteix:

Imatge de l'interior del túnel / Foto: Bikevidrera

Imatge de l'interior del túnel / Foto: Bikevidrera

El govern de la Generalitat, a través del departament de Territori, vol convertir en un carril pedalable les galeries del servei dels Túnels de Vallvidrera entre Sant Cugat i Barcelona. Seria un túnel que uniria els dos extrems de Collserola exclusivament per a bicicletes, que ara mateix està tapiat a la banda de Sarrià, però si que té sortida a les Planes. El govern farà un estudi de viabilitat en el primer trimestre de 2023 i l'objectiu és connectar els dos costats de la serra escurçant considerablement el trajecte entre Barcelona i Sant Cugat en bicicleta. La plataforma BikeVidrera veu amb bons ulls l'estudi de viabilitat que vol fer el govern i creu que és un primer pas per tirar endavant el projecte. Aquest túnel de serveis de Vallvidrera es va construir als anys 70 per comprovar la viabilitat de la perforació de la muntanya, i posteriorment, en paral·lel, es va obrir el túnel principal per on circulen els cotxes des de principis dels 90. Quan els treballs van quedar enllestits, es va decidir utilitzar-lo com a túnel de serveis i d'emergències.

La plataforma BikeVidrera va iniciar una campanya de recollida de signatures el 2019 per adaptar el túnel de serveis de Vallvidrera per a un ús exclusiu per a ciclistes.

El santcugatenc i membre de BikeVidrera, Marc Beltrán, ressalta que "aquest estudi de viabilitat demostra que l'administració vol tirar endavant el projecte". "Després de la nostra insistència amb diferents reunions, veiem que tot avança pel camí que volíem", afegeix Beltrán.


Marc Beltrán

És un primer pas perquè aquest projecte arribi a bon port.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.