Sant Cugat és el tercer municipi amb menys risc d'exclusió social infantil del Vallès Occidental

L'estudi ha estat publicat pel consell comarcal del Vallès Occidental


  • Comparteix:

Imatge d'infants a una escola / Foto: acn

Imatge d'infants a una escola / Foto: acn

Sant Cugat és el tercer municipi amb menys risc d'exclusió social infantil de tota la comarca, segons un informe del Consell comarcal del Vallès Occidental sobre infants i joves en risc d'exclusió social. Tot i el creixement de l'atenció de casos d'infants i joves en situació de desemparament o en risc d'estar-hi, Sant Cugat es manté per sota de la mitjana de casos a la comarca. A més, és un dels municipis amb una població menor d'edat més alta del Vallès Occidental, on un 22,6% de la població té menys de 18 anys.

La dada que més destaca de l'informe del Consell comarcal és que Sant Cugat és la tercera població amb menys risc de pobresa a la població menor d'edat, per darrere només hi ha Viladecavalls i Matadepera. Però encara que el percentatge de risc de pobresa sigui molt baix segueix existint. Un 9,1% dels menors d'edat al municipi viuen amb risc d'exclusió social, tal com es veu en el següent gràfic en comparació amb els altres municipis de la comarca. Sant Cugat només té per darrere Matadepera i Viladecavalls; i Badia del Vallès lidera el rànquing de percentatge amb un 29% de població menor en risc d'exclusió social.



D'aquest 9,1% de menors en risc que hi ha a Sant Cugat, un 4,7% pateix un risc de pobresa relativa severa i un 10,3% dels infants en edat infantil i primària reben un ajut de menjador, segons apunta l'informe.

EAIA

Sant Cugat també és el tercer municipi on l'EAIA (Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) va atendre més casos l'any 2021 (102). Els EAIA reben els casos en situació de desemparament, o en risc d'estar-hi, que detecten els serveis socials bàsics o la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Això en números absoluts, però proporcionalment, els EAIA atenen una ràtio de 4,8 infants de Sant Cugat per cada mil habitants menors d'edat, dels més baixos de la comarca.



La ciutat amb més nens

La població menor d'edat de Sant Cugat ha augmentat un 1,9% des de l'any 2012 i se situa com el tercer municipi amb una proporció de població menor d'edat més alta de la comarca. Gairebé un quart de la població de Sant Cugat és menor d'edat (22,6%). D'aquest percentatge, destaca que el 6,5% són menors de 6 anys, el que converteix Sant Cugat com el municipi amb una proporció més alta d'aquesta franja d'edat al Vallès Occidental.

A l'informe també tracten dades sobre l'escolarització dels alumnes. Un 59% dels infants d'entre 0 i 2 anys ja estan escolaritzats destacant que un 40,1% d'aquests estan a centres privats. Es tracta de la taxa més alta d'escolarització a centres privats d'infants entre 0 i 2 anys de tota la comarca.

També destaca que un 11,7% dels alumnes de centres a Sant Cugat són estrangers, i d'aquests un 4,4% són procedents de països de la Unió Europea. A més, el municipi amb un percentatge més alt d'alumnat estranger matriculat a centres privats (6,7% de l'11,7%).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.