El sector B de Can Cortés seguirà sent un bosc i l'Ajuntament no haurà de pagar cap indemnització

Duch ha explicat en el ple extraordinari que, després d'assessorar-se bé jurídicament, el govern podia modificar el PGM sense por als costos


Temes relacionats

Can Cortés tindrà un sector no urbanitzable (19/set/22)

L'Ajuntament es repensa la modificació del PGM al Pla del Vinyet i Can Cortés per poder assolir més habitatge públic (23/des/21)


  • Comparteix:

Imatge de la zona de Can Cortés, a les Planes / Foto: Cedida

Imatge de la zona de Can Cortés, a les Planes / Foto: Cedida

El sector B de Can Cortés passarà a ser sòl verd no urbanitzable i l'Ajuntament no haurà d'indemnitzar cap dels propietaris de les 45 finques afectades. El ple extraordinari d'aquest dimecres ha votat a favor per unanimitat de l'aprovació inicial de la modificació del PGM per requalificar aquests terrenys del districte de Les Planes i així protegir-los perquè no es puguin urbanitzar, més enllà de les cinc finques actuals que són anteriors al 1953. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que el govern s'ha assegurat amb un estudi jurídic i diferents assessoraments que no cal pagar cap indemnització per la requalificació de les 13,9 hectàrees afectades i que el cost total de la protecció serà d'uns 600.000 euros.

"Els 600.000 euros són el cost d’aquesta modificació del PGM; són costos molt inferiors als milions d’euros que hagués suposat indemnitzar. Són 45 finques que s’haurien d’haver pagat a preu de sòl edificable", ha assegurat Duch.

Així, la part boscosa passarà a ser parc forestal i els cinc habitatges que existeixen (anteriors a l’any 1953) es mantindran com a espai verd privat.

En el ple del mes de setembre passat es va aprovar l'avançament d'aquesta modificació del PGM, i llavors Ciutadans va votar-hi en contra perquè volia saber quin cost tindria l'operació de protecció d'aquest sòl de Can Cortés B. Un cop l'Ajuntament ha confirmat que aquest serà el mínim, el partit taronja ha votat aquest dimecres a favor d'aquest punt de l'ordre del dia.

CONSULTA LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT


Francesc Duch

Els 600.000 euros són el cost d’aquesta modificació del PGM; són costos molt inferiors als milions d’euros que hagués suposat indemnitzar. Són 45 finques que s'haurien d’haver pagat a preu de sòl edificable



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.