L'ocupació dels trens dels FGC en la línia del Vallès baixa un 30% en hora punta des que hi ha més freqüències

Ferrocarrils constata que el pas de combois cada cinc minuts afavoreix el "nivell de confort" del servei


Temes relacionats

Sant Cugat dona la benvinguda al 'metro' de FGC amb les noves freqüències ( 9/des/22)

[FAQ] Un tren a Barcelona cada dos minuts i mig: com canviaran els FGC? ( 6/des/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Foto: acn

Imatge d'arxiu dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Foto: acn

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha constatat que l'ocupació dels trens de la línia del Vallès (S1 i S2) des que hi ha més freqüències ha comportat una baixada del 30% de l'ocupació dels combois en l'hora punta del matí. És a dir, els vagons van més buits i s'afavoreix el 'nivell de confort' del servei. Les dades arriben després que FGC hagi fet un monitoratge constant de les càrregues dels trens durant els 10 primers dies feiners d'implantació dels nous horaris. Des del 9 de desembre de les 7.30 h a les 9.30 h circulen trens cada cinc minuts per les estacions de Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per Sant Cugat. FGC també ha confirmat que respecte del mateix període de l'any passat, la demanda ha crescut 'lleugerament'.

En concret, Ferrocarrils ha detallat que la setmana abans que entressin en vigor les noves freqüències el grau d'ocupació mitjana dels trens era del 83,3%. En canvi, amb els nous horaris el percentatge ha baixat fins al 59%. Cal recordar que el nou servei suposa un increment de places per quilòmetre ofertes en l'hora punta del matí del 38,6%.

CONSULTA EL FAQ SOBRE ELS NOUS HORARIS DELS FGC

"Això són excel·lents notícies i ens confirmen que anem en la bona direcció. Generem més demanda, amb una oferta potent i competitiva", ha valorat el president d'FGC, Toni Segarra. "Persones que viatgen millor vol dir més incentius per abandonar el vehicle privat i apostar per una mobilitat més sostenible", ha agregat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.