L'edifici modernista de l'estació de les Planes tornarà a l'aspecte original

S'eliminarà la marquesina i es recuperaran ornaments i els colors originals


  • Comparteix:

Estació de les Planes pocs dies després de la seva inauguració al 1916 / Foto: FGC

Estació de les Planes pocs dies després de la seva inauguració al 1916 / Foto: FGC

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les Planes es reformarà per retornar-la al seu aspecte original. El canvi principal de la reforma, que començarà aquest any, serà l'eliminació de la marquesina de l'edifici, que es va incorporar anys més tard de la inauguració i ara, amb l'andana principal, ha perdut la seva funció. A més, suposa un esforç arquitectònic important per a l'edifici que es vol eliminar per evitar malmesos innecessaris. A part de la retirada de la marquesina, s'hi farà una rehabilitació per recuperar els ornaments i la paleta de colors originals. L'estació, d'estil modernista, es va fundar el 1916 com una avançada del tren que arribaria al Vallès uns anys més tard.

L'edifici de l'estació de les Planes es construeix en el context expansionista del paratge idíl·lic de la ciutat jardí de Collserola per a les classes mitjanes de Barcelona, tant per a viure-hi com per al lliure dominical. Està inclòs en el catàleg de patrimoni arquitectònic de l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquesta reforma es vol recuperar l'aspecte original de l'edifici que ha anat variant arran de diverses reformes. Es volen rehabilitar ornaments de fusteria i recuperar la paleta de colors de l'estació original. Per això s'ha encarregat un estudi cromàtic per trobar els colors originals que s'han anat amagant durant les reformes. A més, es reformarà el vestíbul de l'estació per recuperar els totxos, les rajoles i el paviment original per recuperar els colors originals de l'interior de l'edifici. També s'aprofitarà per reparar diversos desperfectes de l'edifici, les teules i fer l'estació més accessible.

Les obres, que estan pendents d'adjudicació, tenen un cost de 283.000 euros i s'allargaran durant sis mesos. Els treballs afectaran l'ús de l'edifici, però el servei funcionarà amb normalitat.

Serà la quarta reforma que hi haurà a l'edifici de l'estació de les Planes des de la seva fundació al 1916. Les remodelacions anteriors es van fer al 1946, quan també es va ampliar el nombre d'andanes a tres, 1983 i 1998.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.