Les encausades pel tall de vies del 8-M reclamen la seva absolució

La Fiscalia demana 3 anys de presó per a cada una de les set encausades i 26.000 euros


  • Comparteix:

Protesta del col·lectiu 8Mil Motius en suport a les encausades / Foto: Cugat Mèdia

Protesta del col·lectiu 8Mil Motius en suport a les encausades / Foto: Cugat Mèdia

A cada cop més fortes. Així es proclamen les set encausades pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant la vaga del 8-M del 2018. Cinc anys després, i amb la recent suspensió del judici per falta d'una documentació als jutjats, les processades demanen la seva absolució d'uns fets que entenen legitimats i dels quals no se'n penedeixen, i d'un procés judicial que consideren acusa el feminisme i evidencia 'la hipocresia' dels FGC, la Generalitat i l'Estat espanyol.

I així ho han mostrat aquest dimecres en un acte de suport a les set encausades a la plaça de Lluís Millet, on han estat acompanyades per una quarantena de persones després que el judici previst per aquest dimecres hagi quedat ajornat. "No sabem si és per incompetència o estratègia", afirma en un manifest del col·lectiu de suport 8 Mil Motius, en el qual avisen que seguiran "lluitant".

Les encausades lamenten aquests cinc anys de "dilacions indegudes" en el procés, al qual la Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros per un delicte de desordres públics agreujats pel fet de produir-se a les vies del tren. Va ser el 2018, durant la vaga feminista del 8-M, quan un piquet va tallar les vies del tren dels FGC a l'estació de Sant Cugat.

Per aquests fets, estan encausades set santcugatenques, que reclamen la seva absolució. "Ens sentim orgulloses i no ens penedim", ha llegit en nom de totes la membre del col·lectiu Maria Gordillo, qui ha recordat que la protesta als FGC durant la jornada de vaga tenia com a intenció alertar que el 17,1% de les agressions a dones es produeixen en l'àmbit del transport públic.

Per això, lamenten que el procés continuï endavant mentre la Generalitat i FGC -que reclamen 26.000 euros- fan ostentació del seu feminisme.

Ara la causa tornarà al jutjat d'instrucció de Rubí, que una vegada complementada tota la documentació, i remetrà el cas de nou als jutjats de Terrassa.






Maria Gordillo

Posa a mercè del seu criteri si som culpables o no, si mereixem presó o pagar milers d'euros per compensar una acció de la qual no ens penedim. Aquell 8M i a cada mobilització han rebut cops del sistema, però ens hem fet més fortes.

Maria Gordillo

Tenien set persones encausades alhora que penjaven pancartes de la Rosa Parks. I la Generalitat es vesteix de lila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.