Contra el soroll a la plaça Augusta, sonòmetres que apaguen els llums quan s'excedeixen els decibels

La Dehesa Sant Cugat ha acordat amb l'Ajuntament mesures per donar compliment a una sentència contra els sorolls


Temes relacionats

Un jutge obliga l'Ajuntament de Sant Cugat a adoptar mesures per aturar els sorolls d'un restaurant de la plaça Augusta ( 9/jul/21)


  • Comparteix:

Un dels sonòmetres instal·lats a la plaça Augusta / Foto: Cugat Mèdia

Un dels sonòmetres instal·lats a la plaça Augusta / Foto: Cugat Mèdia

Si algú es troba a la terrassa de La Dehesa Sant Cugat i nota que els llums s'apaguen, això vol dir que està aixecant massa la veu. No és art de màgia ni un error tècnic, sinó que és una de les mesures que aquest local ha acordat amb l'Ajuntament per donar compliment a la sentència del jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona va imposar al consistori perquè adoptés mesures contra els sorolls a la plaça Augusta. Es tracta d'uns sonòmetres que, quan detecten que se sobrepassen els decibels, provoquen pampallugues en els llums de la terrassa. És una de les maneres que s'ha trobat per millorar la convivència amb els veïns.

Tot plegat, ho ha explicat a Cugat Mèdia el propietari del Dehesa Sant Cugat, Toni Soriano, que ha detallat que respon a un acord amb l'Ajuntament i al treball conjunts amb el servei de mediació i amb la Policia Local. Així, l'establiment també ha adoptat altres mesures: a les 21 h redueixen el nombre de taules que hi ha a la terrassa, de 14 a 12, ha retirat els barrils que hi havia a la façana per allunyar els clients de la façana de l'edifici i ha establert un topall de sis persones per taula.

La sentència es va publicar l'estiu de 2021 i condemnava l'Ajuntament a adoptar mesures per acabar amb els sorolls d'un restaurant de la plaça Augusta, focus de protestes veïnals. El magistrat recordava que els veïns s'havien queixat reiteradament al consistori pels problemes de descans derivats del local d'aquesta plaça cèntrica i deia que l'actuació municipal havia estat "clarament insuficient".

Segons la investigació, els nivells de soroll provinents de la terrassa i dels clients que deambulaven per l'entorn eren "inadmissibles". Tot i donar la raó als veïns, el jutge va desestimar les indemnitzacions que demanaven, de 2.000 euros per a cada afectat.


Toni Soriano

Es va acordar amb l'Ajuntament reduir taules i la instal·lació d'uns aparell de mesures que desil·luminen les umbrel·les quan el volum sonor sobrepassa durant cert temps uns decibels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.