Bikevidrera celebra que s'estudiï la viabilitat de fer pedalables les galeries dels Túnels de Vallvidrera

El col·lectiu ha celebrat que Territori estudiï el projecte amb una pedalada per Collserola


Temes relacionats

El govern estudia fer pedalable les galeries dels Túnels de Vallvidrera entre Sant Cugat i Barcelona (27/des/22)

Un túnel per unir en bicicleta Sant Cugat i Barcelona ( 1/jun/20)


  • Comparteix:

Alguns membres de Bikevidrera, aquest dijous davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Alguns membres de Bikevidrera, aquest dijous davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una quinzena ciclistes s'han unit a la pedalada organitzada, aquest dijous, per la plataforma BikeVidrera per celebrar que Territori és a punt d'engegar la licitació per estudiar la viabilitat per fer ciclable el túnel de serveis paral·lel al traçat dels Túnels de Vallvidrera. El grup ha pedalat des de l'Eixample de Barcelona fins a l'ajuntament de Sant Cugat, on ha posat en valor que 'després de la insistència amb diferents reunions, veiem que tot avança pel camí que volíem', ha dit el membre del col·lectiu Marc Beltran. El grup ha fet el recorregut des de la capital catalana fins a la ciutat passant pels camins de Collserola.

La plataforma ciutadana BikeVidrera va presentar als pressupostos participatius de Barcelona de 2020 un projecte per fer ciclable els Túnels de Vallvidrera. La proposta era per aprofitar el vial de serveis dels Túnels de Vallvidrera, que ara mateix està tapiat a la banda de Sarrià, però té sortida a les Planes, per connectar ràpidament els dos costats de la serra, escurçant considerablement el trajecte entre Barcelona i Sant Cugat en bicicleta.

Segons la plataforma, amb aquest projecte, els 45 minuts que actualment es triguen en travessar Collserola per la Rabassada amb bicicleta, es podrien reduir a 14. Més concretament, BikeVidrera assegura que els 75 minuts que dura actualment el trajecte en bicicleta des de Sant Cugat a Barcelona es veurien reduïts a 25.

Estudi de viabilitat en marxa

El govern de la Generalitat va compartir, a finals de 2022, la intenció de realitzar un estudi de viabilitat durant el primer trimestre d'aquest any per determinar si el projecte és factible. La plataforma BikeVidrera es va mostrar optimista i va valorar el gest com "un primer pas per tirar endavant el projecte".

Està previst que la licitació es tanqui en les properes setmanes i que l'obertura de pliques es faci a finals del mes vinent. L'estudi de viabilitat compta amb un pressupost de 60.000 euros.


Marc Beltran

Com que just abans de Nadal va sortir la licitació de la viabilitat, volíem celebrar i trobar-nos per preparar aquest any. Volem que això faci un decidit pas endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.