L'Institut Arnau Cadell obre el primer batxillerat internacional en un centre públic de Sant Cugat

Aquest nou model de batxillerat compta amb 25 places


  • Comparteix:

Institut Arnau Cadell / Foto: cedida

Institut Arnau Cadell / Foto: cedida

L'institut Arnau Cadell de Sant Cugat obre el primer batxillerat internacional en un centre públic de Sant Cugat amb 25 places. És un model diferent de batxillerat que s'ha estrenat aquest any a l'institut i que varia tant en l'estructura de les assignatures com en el model d'accés a la universitat. La coordinadora del batxillerat internacional, Laia Gallart, explica que aquest nou model està pensat per a 'un alumnat que potser el batxillerat ordinari els hi quedava curt. Són alumnes amb ganes de treballar, d'aprendre, d'estudiar i, d'aquesta manera, aquests alumnes tenen cabuda en un altre tipus d'estudis i de batxillerat'.

El batxillerat internacional té una dinàmica diferent del model convencional. Els alumnes hauran de passar tres components troncals: una monografia, que seria com un treball de recerca; un voluntariat; i teoria del coneixement. A més hauran d'inscriure's en un dels tres itineraris que ofereix el centre: científic-tecnològic, científic-sanitari i socio-humanístic. Tot i que la majoria d'assignatures de cada itinerari són concretes de cada camp, hi ha assignatures dels altres itineraris: a tecnologia hi ha història i a la d'humanitats hi ha biologia, per exemple. Segons ha explicat Gallart, això es fa perquè l'alumnat tingui un coneixement global de diverses branques.

El model d'accés a la universitat també varia al batxillerat internacional. Els alumnes poden entrar per les notes de selectivitat (PAU), que segueix sent obligatòria, o convalidant la nota mitjana del Programa Diploma, que són unes proves que es fan als batxillerats internacionals al maig del segon any en un idioma reconegut pel programa (anglès, francès, o castellà).

En tenir unes places limitades s'ha de passar una prova d'accés de matemàtiques i català, que es farà l'11 de març, tenir una nota mitjana de l'ESO d'un 8 i fer una entrevista amb la coordinació del batxillerat. Les places estan limitades tal com marca la legislació, en el cas dels centres públics no poden superar les 25 places.


Laia Gallart

Un alumnat que potser el batxillerat ordinari els hi quedava curt. Són alumnes amb ganes de treballar, d'aprendre, d'estudiar, i d'aquesta manera aquests alumnes tenen cabuda en un altre tipus d'estudis i de batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.