Iolanda Segura (USTEC): 'Educació i Sanitat demanen a crits una millora qualitativa'

La portaveu del sindicat USTEC fa balanç del primer trimestre del curs i explica els motius pels quals convoquen la vaga per al 25 i 26 de gener


  • Comparteix:

Iolanda Segura, portaveu sindicat USTEC / Foto: Cugat Mèdia

Iolanda Segura, portaveu sindicat USTEC / Foto: Cugat Mèdia

El sindicat USTEC, majoritari en educació, ha convocat dues jornades de vaga per al 25 i 26 de gener coincidint amb la vaga anunciada pel sindicat Metges de Catalunya en l'àmbit de la Sanitat. La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, afirma que la crida respon a la necessitat d''unir forces i pressionar els grups polítics en defensa dels serveis públics' en un moment en què s'estan negociant els pressupostos.

ESCOLTA-HO

Segura ha explicat al programa 'Connectats' que les negociacions durant el primer trimestre han estat "una pèrdua de temps". Després de l'acord a què van arribar el curs passat departament i sindicats, l'USTEC també advertia que de no avançar en les negociacions durant el primer trimestre "tornarien a les mobilitzacions". I així serà. A la convocatòria feta pel sindicat majoritari ja s'hi han afegit alguns altres sindicats del sector, el sindicat d'estudiants i altres organitzacions com Marea Blanca. Tot i l'aturada prevista, la mesa sectorial està previst que es torni a reunir aquest dijous.

L'únic fruit, fins ara, des de l'inici de les negociacions va tenir lloc el curs passat amb l'acord per incorporar 3.566 mestres i professors a escoles i instituts aquest gener per afrontar la reducció de la sisena hora lectiva dels docents. Un acord qualificat d'"històric" pel conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray i que va servir per signar una treva a finals del curs passat per reprendre les negociacions durant aquest primer trimestre. Aquesta era una reclamació històrica que arriba després de 12 anys. Iolanda Segura ha explicat que aquestes incorporacions els permet recuperar l'horari que tenien abans de les retallades per fer "preparació i coordinació de l'activitat pedagògica".

La portaveu del sindicat USTEC també ha fet balanç del funcionament del primer trimestre del curs i afirma que la inversió feta per a organitzar l'activitat de les tardes de setembre ha estat "un autèntic desastre". "Creiem que hi ha altres prioritats i s'hauria d'haver destinat a més recursos per a l'escola inclusiva, que també era una demanda de les direccions", remarca Segura.


Iolanda Segura

Hem de seguir fent pressió. No és el context que nosaltres volem però hem de concienciar a la societat i als grups polítics que Eduacio i Sanitat estan demanant a crits una millora qualitativa. Això afecta directament als usuaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.