Una vintena d'afectacions a Sant Cugat a causa de la ventada

La majoria de fets, que no han provocat danys personals, han tingut a veure amb caigudes de branques o arbres


  • Comparteix:

Un dels arbres caiguts / Foto: Cedida

Un dels arbres caiguts / Foto: Cedida

La ventada que ha afectat Sant Cugat aquest dimarts està provocant diverses incidències. Els Bombers han rebut una vintena avisos: la majoria d'ells són caigudes d'arbres o branques, així com elements com tendals i persianes a punt de cedir que s'han retirat per seguretat. En cap cas s'ha produït cap dany personal. L'episodi de vent, amb ratxes fortes que poden superar els 70 quilòmetes per hora a la zona metropolitana, ha obligat l'Ajuntament a tancar per precaució l'accés al parc del Bosc de Volpelleres. Protecció Civil de la Generalitat manté encara activada l'alerta per fortes ventades.


Una de les incidències més destacada ha estat la caiguda d'un arbre a l'avinguda de la Verge de Montserrat, a la Floresta, que ha tallat el pas dels vehicles. Per retirar-la, ha fet falta la intervenció de Protecció Civil i ADF.



Al centre les afectacions s'han fet notar en diversos indrets, com al carrer de Pau VI, on un arbre ha caigut al mur d'un dels habitatges, o a tocar de la ZEM Jaume Tubau.
Un arbre caigut a tocar de la ZEM Jaume Tubau

Un arbre caigut a tocar de la ZEM Jaume Tubau / Foto: Cugat Mèdia


Algunes branques caigudes a tocar de la ZEM Jaume Tubau

Algunes branques caigudes a tocar de la ZEM Jaume Tubau / Foto: Cugat Mèdia


Un arbre caigut al parc Central

Un arbre caigut al parc Central / Foto: Cedida



Recomanacions

Cal retirar tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. Convé especialment retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s'hagin retirat d'aquests llocs.

Un cotxe afectat per un impacte arran de la ventada

Un cotxe afectat per un impacte arran de la ventada / Foto: Sant Cugat News



Un cop s'iniciï l'episodi, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Es demana extremar les precaucions en les activitats a l'exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades. Si les condicions no són adequades renuncieu a l'activitat.

Protecció Civil de la Generalitat també recorda que el Pla NEUCAT es troba en fase de prealerta per l'episodi de nevades previst així com el Pla PROCICAT per l'episodi de mala mar que es preveu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.