L'entorn de l'estació de Sant Cugat tindrà habitatge assequible el 2026

Serà una promoció de 22 pisos al carrer d'Andana, on ara hi ha uns horts municipals, un dels 18 punts que marca el Pla d'Habitatge Assequible 2030


  • Comparteix:

Imatge del carrer d'Andana / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del carrer d'Andana / Foto: Cugat Mèdia

La promoció de 22 habitatges de lloguer públic del carrer d'Andana, a tocar de l'estació de FGC de Sant Cugat i on hi ha uns horts municipals, arrenca els tràmits per ser una realitat el 2026. De moment, s'ha tancat el període de consulta pública prèvia i està previst que la proposta de modificació de planejament d'aquest solar municipal passi pel ple de febrer per a la seva aprovació inicial. Segons ha avançat a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, també passaran pel ple de febrer les adequacions dels solars del carrer de Villà (30 habitatges) i de Puig de Rimila (40 habitatges), totes tres previstes al Pla d'Habitatge Assequible 2030.

D'aquesta manera, el document d'aquest pla, que situa prop d'una vintena de localitzacions on poder fer habitatge assequible, comença a agafar forma més enllà de les promocions ja materialitzades com la de Jeroni de Pujades i les Cases dels Mestres.

La del carrer d'Andana serà la primera promoció d'habitatge públic al voltant de l'estació de FGC de Sant Cugat. L'espai està qualificat actualment com a zona verda amb una vialitat, i la intenció de l'equip de govern és mantenir l'espai verd i requalificar la resta per a equipament dotacional. Això permetrà construir-hi un edifici amb 22 habitatges i una planta baixa coberta per a espais comuns i un aparcament de bicicletes, que substituirà el que no es va poder posar en marxa.

Aquest solar, de propietat pública, acull també uns horts municipals, tot i que encara està per veure quin és el seu encaix en el futur projecte.

La intenció de l'equip de govern és tenir els tràmits urbanístics i de projecte completats el 2024 per iniciar la seva construcció, que estarà completada al 2026.




Francesc Duch

Es tracta d'una zona verda i de vialitat. El que fem és mantenir la zona verda i modificar la vialitat per fer-la d'equipament dotacional i fer habitatge assequible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.