El CEIP L'Olivera ha tornat a les classes amb tot el fals sostre instal·lat de nou, però sense els llums

El departament d'Educació encara no ha aclarit les causes dels despreniments que van obligar a tancar el centre a principis de mes

Societat

Publicat el 29/mar/05 per Miquel Herrada

El CEIP L'Olivera ha reiniciat aquest dimarts les classes, després de les vacances de Setmana Santa, amb el fals sostre totalment reinstal·lat. Com a mesura de seguretat, les noves plaques no inclouen els llums que incorporava l'antic sostre, i ara s'està estudiant la millor opció per dotar les aules d'un nou sistema d'enllumenat.

Totes les aules i els espais del CEIP L'Olivera ja tornen a tenir el fals sostre completament instal·lat, després dels despreniments que es van produir a principis del mes de març i que van obligar a desallotjar l'escola durant uns dies. Les obres van acabar abans de les vacances de Setmana Santa i ara només queda pendent decidir quin és el millor sistema per reinstal·lar els elements d'enllumenat de les aules sense posar en perill la consistència del fals sostre. Així ho explica la directora del CEIP L'Olivera, Núria Garcia Turu.

Núria Garcia Turu

A dia d'avui, el sostre ja està arreglat. Ara falta solucionar el tema de l'enllumenat, que abans estava a les plaques del sostre. S'està pensant en un nou tipus de llum a les parets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de la direcció del centre afegeixen que encara no han rebut la certificació definitiva del departament d'Educació de la Generalitat assegurant que les obres garanteixen la seguretat dels alumnes i mestres de l'escola. Tampoc han rebut la informació, sol·licitada per l'AMPA del centre i el ple de l'Ajuntament, sobre les causes dels despreniments i els seus responsables.

Sobre aquest aspecte, des de l'Ajuntament insisteixen una vegada més que, malgrat algunes informacions contradictòries, les vibracions de les obres que envolten l'escola no poden ser la causa dels despreniments. Ho ha dit la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé.

Àngels Solé

Si les vibracions d'una màquina provoquessin la caiguda d'una placa, a Barcelona, per les obres del metro, haurien d'haver caigut totes les plaques dels falsos sostres. És aberrant. El problema era que les plaques estaven mal col·locades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Ara, el que vol la direcció del CEIP L'Olivera és que els treballs de reparació s'acabin d'una vegada per totes i que la normalitat torni definitivament a l'escola. Núria Garcia Turu.

Núria Garcia Turu

Estem bé, però tenim ganes de tancar ja aquesta situació i que per fi tot estigui arreglat. Volem donar per acabat aquest lamentable episodi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La direcció del centre assegura, això sí, que la direcció territorial d'Educació al Vallès Occidental i diversos departaments de la Generalitat han fet un seguiment adequat de les obres de reparació del fals sostre.